Szent Jakab kagyló barna vajas mártással
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Dacota
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 47% Zsír
-
50g kagyló26 kcal
-
40g vaj287 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
6g bazsalikom1 kcal
-
14g fenyőmag91 kcal
Összesen
409
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 47% Zsír
-
100g kagyló52 kcal
-
80g vaj574 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
12g bazsalikom3 kcal
-
27g fenyőmag182 kcal
Összesen
819
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 47% Zsír
-
44.4g kagyló23 kcal
-
35.6g vaj255 kcal
-
2.7g fokhagyma4 kcal
-
5.3g bazsalikom1 kcal
-
12g fenyőmag81 kcal
Összesen
364
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 47% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 42.4 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 94 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 350 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 154 mg
-
Nátrium 91 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 38.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 304 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 283 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 254 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 341 micro
Összesen
409
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 47% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 12.2 g
Zsír
-
Összesen 84.8 g
-
Telített zsírsav 42 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 189 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 700 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 70 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 99 mg
-
Foszfor 308 mg
-
Nátrium 182 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 76.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 608 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 70 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 72 mg
-
Retinol - A vitamin: 566 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 508 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 681 micro
Összesen
819
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 47% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 37.7 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 84 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 311.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 137 mg
-
Nátrium 81 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.5 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 33.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 270 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 251 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 226 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 303 micro
Összesen
364
kcal
Hozzávalók
-
8 dkg vaj
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 marék bazsalikom
-
3 ek fenyőmag
Elkészítés
- A fenyőmagot durvára vágjuk. A bazsalikomot felaprítjuk. A fokhagymát megroppantjuk, majd vékony szeletekre vágjuk.
- A vajat megolvasztjuk, és gyakran megkeverve addig "sütjük" míg szép halványbarna nem lesz. Ekkor beletesszük a fokhagymát, fél percig sütjük, majd mehet mellé a bazsalikom egy negyed percre.
- Levesszük a tűről, nehogy megégjen.
- Közben a kagylót egy felforrósított serpenyőbe tesszük, és oldalanként 1-3 percig (attól függően, hogy mennyire vastagok a kagylók) zsiradék nélkül aranyszínűre pirítjuk a széleiket.
- A kagylókat tányérra tesszük, rákanalazzuk a barna vajas mártást, és azon melegében fogyasztjuk.
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 16
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 15
- Össznézettség: 1433
- Feltöltés dátuma: 2017. május 24.
Ajánló
Ez a mennyiség két főre előételnek felel meg, ha főételként szeretnénk, akkor ez egy adag.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Dacota
536 recept
Az egyik legfinomabb kagylótípus, amit kicsit sem kell túlbonyolítani. nem kell neki más, csak például egy kis barna vaj, fokhagyma, sült bazsalikom. Na meg persze jófajta kenyér, és ha nagyon jó napunk van, akkor pezsgő!