r
Nosalty Logó

Szent Jakab kagyló barna vajas mártással

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Dacota
Szent Jakab kagyló barna vajas mártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 47% Zsír
Összesen 409 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 47% Zsír
Összesen 819 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 47% Zsír
Összesen 364 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 47% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    42.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    350 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    304 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    283 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    254 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    341 micro
Összesen 409 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 47% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    84.8 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    700 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    308 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    608 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    566 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    508 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    681 micro
Összesen 819 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 47% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    37.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    311.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    270 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    251 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    226 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    303 micro
Összesen 364 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fenyőmagot durvára vágjuk. A bazsalikomot felaprítjuk. A fokhagymát megroppantjuk, majd vékony szeletekre vágjuk.
  2. A vajat megolvasztjuk, és gyakran megkeverve addig "sütjük" míg szép halványbarna nem lesz. Ekkor beletesszük a fokhagymát, fél percig sütjük, majd mehet mellé a bazsalikom egy negyed percre.
  3. Levesszük a tűről, nehogy megégjen.
  4. Közben a kagylót egy felforrósított serpenyőbe tesszük, és oldalanként 1-3 percig (attól függően, hogy mennyire vastagok a kagylók) zsiradék nélkül aranyszínűre pirítjuk a széleiket.
  5. A kagylókat tányérra tesszük, rákanalazzuk a barna vajas mártást, és azon melegében fogyasztjuk.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 1433
  • Feltöltés dátuma: 2017. május 24.

Ajánló

Ez a mennyiség két főre előételnek felel meg, ha főételként szeretnénk, akkor ez egy adag.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az egyik legfinomabb kagylótípus, amit kicsit sem kell túlbonyolítani. nem kell neki más, csak például egy kis barna vaj, fokhagyma, sült bazsalikom. Na meg persze jófajta kenyér, és ha nagyon jó napunk van, akkor pezsgő!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek