Szekszárdi pontyhalászlé
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
333g ponty254 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
6 kcal
-
2 kcal
-
2g só0 kcal
-
500g víz0 kcal
-
7 kcal
Összesen
280
kcal
- 5% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
2000g ponty1524 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
12g fűszerpaprika34 kcal
-
15 kcal
-
11g só0 kcal
-
3000g víz0 kcal
-
50g száraz vörösbor41 kcal
Összesen
1680
kcal
- 5% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
37.4g ponty29 kcal
-
3.4g vöröshagyma1 kcal
-
0.2g fűszerpaprika1 kcal
-
1.7g cseresznyepaprika0 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
56.1g víz0 kcal
-
0.9g száraz vörösbor1 kcal
Összesen
32
kcal
- 5% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
D vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 36.4 g
Zsír
-
Összesen 11.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 132 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1890.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 110 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 71 mg
-
Foszfor 847 mg
-
Nátrium 831 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 695.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 69 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 1976 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 133 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 549 micro
-
β-crypt 125 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 422 micro
Összesen
280
kcal
- 5% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
D vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 218.1 g
Zsír
-
Összesen 69 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 792 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11340.6 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 153 mg
-
Kálcium 657 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 423 mg
-
Foszfor 5080 mg
-
Nátrium 4988 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.4 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 4172.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 417 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 18 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 91 mg
-
D vitamin: 11856 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 224 micro
-
Kolin: 800 mg
-
Retinol - A vitamin: 108 micro
-
α-karotin 87 micro
-
β-karotin 3295 micro
-
β-crypt 747 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2531 micro
Összesen
1680
kcal
- 5% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
D vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 1.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 212.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 95 mg
-
Nátrium 93 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.5 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 78.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 222 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 62 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 47 micro
Összesen
32
kcal
Hozzávalók
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
3 db cseresznyepaprika
-
1 ek só
-
3 l víz
-
0.5 dl száraz vörösbor
Elkészítés
- A pontyot a pikkelyektől megtisztítjuk, a belsőségeket és a kopoltyút eltávolítjuk (mosáskor vigyázzunk, lehetőleg a vér bennmaradjon a hal belsejében), az úszókat levágjuk. Az ikrát vagy a tejet félretesszük. A halat feldaraboljuk, besózzuk, és körülbelül 1 órán át állni hagyjuk.
- Az apróra vágott hagymát és a cseresznyepaprikát a vízzel felforraljuk. Forráskor beleadagoljuk az őrölt paprikát, majd a halszeleteket.
- Újraforrástól számítva kb. 30-40 percen át forrásban tartjuk. Az ikrát/ tejet az újraforrás után 10-20 perccel tesszük bele a halászlébe.
- Forralás vége előtt néhány perccel hozzáadjuk a vörösbort.
- Receptkönyvben: 115
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 24
- Össznézettség: 105571
- Feltöltés dátuma: 2007. november 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty
1495 recept
Családunkban a halászlé amolyan szombati étek. Elkészítése számomra szertartás. A nap kora reggel a piacon kezdődik, ahol megveszem a várható létszámhoz szükséges mennyiségű és minőségű friss halat. Két kilósnál nagyobbat nem szoktam vásárolni, mert tapasztalatom szerint az már zsíros lehet. Majd otthon néhány jól bevált eszközzel következik a tisztítás, az előkészítés és a főzés. Lehetőség szerint bográcsban, nyílt lángon, fával tüzelve készítem, mert ez pikáns, füstös ízeket ad. (Azért gázon, lábasban is sikerült már jót csinálni.) Nem marad más hátra, mint a tálalás (vigyázva, nehogy összetörjenek a derekak) és a várakozás, hogy sikerült.