Szegedi halászlé
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 14% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
438g ponty333 kcal
-
438g törpeharcsa521 kcal
-
106g vöröshagyma39 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
11 kcal
Összesen
904
kcal
- 14% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
3500g ponty2667 kcal
-
3500g törpeharcsa4165 kcal
-
850g vöröshagyma309 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
20g halászlékocka88 kcal
Összesen
7229
kcal
- 14% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
44.5g ponty34 kcal
-
44.5g törpeharcsa53 kcal
-
10.8g vöröshagyma4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0.3g halászlékocka1 kcal
Összesen
92
kcal
- 14% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
D vitamin:
Fehérje
-
Összesen 114.8 g
Zsír
-
Összesen 41.6 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 414 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3225.6 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 69 mg
-
Kálcium 165 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 169 mg
-
Foszfor 2010 mg
-
Nátrium 801 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.5 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 632.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 17 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 2633 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 101 micro
-
Kolin: 461 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
904
kcal
- 14% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
D vitamin:
Fehérje
-
Összesen 918.6 g
Zsír
-
Összesen 332.9 g
-
Telített zsírsav 73 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 139 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 69 g
-
Koleszterin 3311 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 25804.9 g
-
Cink 49 mg
-
Szelén 555 mg
-
Kálcium 1319 mg
-
Vas 36 mg
-
Magnézium 1351 mg
-
Foszfor 16079 mg
-
Nátrium 6410 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 75.8 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 5058.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 189 micro
-
B6 vitamin: 10 mg
-
B12 Vitamin: 133 micro
-
E vitamin: 42 mg
-
C vitamin: 91 mg
-
D vitamin: 21063 micro
-
K vitamin: 79 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 109 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 812 micro
-
Kolin: 3687 mg
-
Retinol - A vitamin: 189 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 31 micro
Összesen
7229
kcal
- 14% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
D vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.7 g
Zsír
-
Összesen 4.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 327.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 204 mg
-
Nátrium 81 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 64.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 268 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
92
kcal
Hozzávalók
-
3.5 kg ponty
-
3.5 kg törpeharcsa
-
5 nagy fej vöröshagyma
-
só ízlés szerint
-
csípős fűszerpaprika ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
2 db halászlékocka
Elkészítés
- A megtisztított hal fejét, illetve farok részét levágjuk, úgy hogy némi hús maradjon rajta. A halat kifilézzük, felkockázzuk.
- Alaplé készítés: A fejet, a farkat és az apróra vágott hagymát egy lábasba tesszük, annyi vizet adunk hozzá, hogy az alapanyagokat ellepje. Majd kb. 45 perc alatt puhára főzzük. A megfőtt húsról a szálkát eltávolítjuk, majd a hagymával együtt vagy átpasszírozzuk, vagy összeturmixoljuk (a léből tegyünk hozzá, mert úgy könnyebb a művelet). A sűrítményből kb. 5 liternyit kell kapnunk, ha kell adjuk hozzá vizet is.
- A bográcsba beleöntjük az alaplevet, majd hozzáadjuk a filézett, kockára vágott halat, a sót, a hallé kockát, és az erős paprikát (zöld, szárított piros). Kb. fél óra főzés után a hal megpuhul, ekkor jól meghintjük az őrölt paprikával majd 10 percig tovább főzzük.
- Receptkönyvben: 318
- Tegnapi nézettség: 10
- 7 napos nézettség: 78
- Össznézettség: 483726
- Feltöltés dátuma: 2008. szeptember 15.
Ajánló
Fehér kenyérrel ajánlom.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Az a mondás, hogy a halászlé úgy jó, ha nem tudja az ember, hogy az forró e vagy csípős. Szegeden a halászlevet készítik kizárólag pontyból és harcsából is, ennek ellenére szerintem a vegyes változat a legjobb. Ki kell próbálni!