r
Nosalty Logó

Szedres-őszibarackos csodapuding

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Szedres-őszibarackos csodapuding
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A gyümölcsös réteghez

Összesen 493 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A gyümölcsös réteghez

Összesen 3954 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A gyümölcsös réteghez

Összesen 195 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    288.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    108.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    210 micro
Összesen 493 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    63.9 g

Zsír

  • Összesen
    150.6 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1043 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2309 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    701 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    184 mg
  • Foszfor
    807 mg
  • Nátrium
    463 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    600.4 g
  • Cukor
    424 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    867.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1510 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    260 micro
  • Kolin:
    666 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1316 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1286 micro
  • β-crypt
    346 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1681 micro
Összesen 3954 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    114.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 195 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A gyümölcsös réteghez

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat kihabosítjuk a cukorral: kézi mixerrel keverjük legalább 2-3 percig, míg habos és világos nem lesz. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájákat elkeverjük a tejjel és a vaníliával, a fehérjékből pedig kemény habot verünk. A lisztet összekeverjük a sütőporral, sóval.
  2. Folyamatos keverés mellett a cukros vajhoz felváltva hozzáadjuk a tojásos tejet és a lisztet, amíg egységes masszát nem kapunk. Ezután óvatosan beleforgatjuk a tésztába a tojáshabot is.

A gyümölcsös réteghez

  1. Az őszibarackokat megmossuk, majd kereszt alakú bevágást ejtünk egy éles késsel mindegyik alján. Lobogó vízbe engedjük őket 1-2 perc erejéig, majd rögtön átmerjük őket egy nagy tál jeges vízbe. Ha a hideg fürdőben is eltöltöttek pár percet, meghámozzuk őket.
  2. A cukrot a lime-ok reszelt héjával és kifacsart levével valamint a mentalevelekkel egy késes aprítóba tesszük és addig dolgozzuk, amíg el nem tűnnek belőle a nagyobb darabok, és az egésznek olyan állaga lesz, mint a nedves homoknak.
  3. A barackot felkockázzuk, a szedret megmossuk és egy nagy sütőtál aljába tesszük. Alaposan elkeverjük a cukros keverékkel, majd 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 20 percre, hogy a gyümölcsök megpuhuljanak és szaftosra süljenek.
  4. Ekkor kivesszük a tálat a sütőből és elegyengetjük a tetején a bekevert tésztát, majd visszatoljuk a sütőbe és 35 percig sütjük, gőzös sütőben. Ehhez helyezzünk a sütő aljába egy tepsit vagy edényt, amit töltsünk meg forró vízzel.
  5. A pudingot 10 perces pihentetés után már tálalhatjuk is, enyhe porcukros szórással, tejszínhabbal, esetleg fagylalttal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1240
  • Feltöltés dátuma: 2023. szeptember 14.

Receptkategóriák

Szedres-őszibarackos csodapuding
Lakos Benedek 373 recept

Egyszerre vannak szezonban, oly' sok mindenben különböznek: a szeder és az őszibarack mégis csodásan mutatnak, ahogy egy ízes töltelékké válnak ebben a szaftos süteményben. Persze erre nem képesek egyedül: kerül még melléjük két ütős ízesítő is, hogy a puding tényleg a lehető legemlékezetesebb legyen.

Hozzávalók

A tésztához

A gyümölcsös réteghez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...