r
Nosalty Logó

Szedres-őszibarackos csodapuding

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Szedres-őszibarackos csodapuding
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A gyümölcsös réteghez

Összesen 493 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A gyümölcsös réteghez

Összesen 3954 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A gyümölcsös réteghez

Összesen 195 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    288.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    108.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    210 micro
Összesen 493 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    63.9 g

Zsír

  • Összesen
    150.6 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1043 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2309 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    701 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    184 mg
  • Foszfor
    807 mg
  • Nátrium
    463 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    600.4 g
  • Cukor
    424 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    867.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1510 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    260 micro
  • Kolin:
    666 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1316 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1286 micro
  • β-crypt
    346 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1681 micro
Összesen 3954 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    114.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 195 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A gyümölcsös réteghez

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat kihabosítjuk a cukorral: kézi mixerrel keverjük legalább 2-3 percig, míg habos és világos nem lesz. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájákat elkeverjük a tejjel és a vaníliával, a fehérjékből pedig kemény habot verünk. A lisztet összekeverjük a sütőporral, sóval.
  2. Folyamatos keverés mellett a cukros vajhoz felváltva hozzáadjuk a tojásos tejet és a lisztet, amíg egységes masszát nem kapunk. Ezután óvatosan beleforgatjuk a tésztába a tojáshabot is.

A gyümölcsös réteghez

  1. Az őszibarackokat megmossuk, majd kereszt alakú bevágást ejtünk egy éles késsel mindegyik alján. Lobogó vízbe engedjük őket 1-2 perc erejéig, majd rögtön átmerjük őket egy nagy tál jeges vízbe. Ha a hideg fürdőben is eltöltöttek pár percet, meghámozzuk őket.
  2. A cukrot a lime-ok reszelt héjával és kifacsart levével valamint a mentalevelekkel egy késes aprítóba tesszük és addig dolgozzuk, amíg el nem tűnnek belőle a nagyobb darabok, és az egésznek olyan állaga lesz, mint a nedves homoknak.
  3. A barackot felkockázzuk, a szedret megmossuk és egy nagy sütőtál aljába tesszük. Alaposan elkeverjük a cukros keverékkel, majd 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 20 percre, hogy a gyümölcsök megpuhuljanak és szaftosra süljenek.
  4. Ekkor kivesszük a tálat a sütőből és elegyengetjük a tetején a bekevert tésztát, majd visszatoljuk a sütőbe és 35 percig sütjük, gőzös sütőben. Ehhez helyezzünk a sütő aljába egy tepsit vagy edényt, amit töltsünk meg forró vízzel.
  5. A pudingot 10 perces pihentetés után már tálalhatjuk is, enyhe porcukros szórással, tejszínhabbal, esetleg fagylalttal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1235
  • Feltöltés dátuma: 2023. szeptember 14.

Receptkategóriák

Szedres-őszibarackos csodapuding
Lakos Benedek 363 recept

Egyszerre vannak szezonban, oly' sok mindenben különböznek: a szeder és az őszibarack mégis csodásan mutatnak, ahogy egy ízes töltelékké válnak ebben a szaftos süteményben. Persze erre nem képesek egyedül: kerül még melléjük két ütős ízesítő is, hogy a puding tényleg a lehető legemlékezetesebb legyen.

Hozzávalók

A tésztához

A gyümölcsös réteghez

Címlapról ajánljuk

További cikkek