Szárnyas-krémleves, avagy a húsleves utóélete
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
A leveshez
-
125g tyúk148 kcal
-
50g zöldségkeverék36 kcal
-
250g alaplé18 kcal
-
250g víz0 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
15g vaj108 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g só0 kcal
A tálaláshoz
-
5g toast kenyér14 kcal
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
A leveshez
-
500g tyúk591 kcal
-
200g zöldségkeverék144 kcal
-
1000g alaplé70 kcal
-
1000g víz0 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
60g vaj430 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g só0 kcal
A tálaláshoz
-
20g toast kenyér55 kcal
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
A leveshez
-
16.6g tyúk20 kcal
-
6.6g zöldségkeverék5 kcal
-
33.2g alaplé2 kcal
-
33.2g víz0 kcal
-
6.6g főzőtejszín9 kcal
-
2g vaj14 kcal
-
1g finomliszt4 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
A tálaláshoz
-
0.7g toast kenyér2 kcal
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.5 g
Zsír
-
Összesen 28.8 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 101 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1287.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 94 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 198 mg
-
Nátrium 938 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 382.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 306 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 176 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 70.2 g
Zsír
-
Összesen 115.3 g
-
Telített zsírsav 57 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 38 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 405 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5149.9 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 64 mg
-
Kálcium 378 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 150 mg
-
Foszfor 793 mg
-
Nátrium 3751 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 69.8 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 1529.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1225 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 107 micro
-
Kolin: 221 mg
-
Retinol - A vitamin: 705 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 139 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 15 micro
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.3 g
Zsír
-
Összesen 3.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 170.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 26 mg
-
Nátrium 124 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.3 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 50.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Hozzávalók
A leveshez
-
50 dkg tyúk
-
20 dkg zöldségkeverék
-
1 l alaplé
-
1 l víz
-
2 dl főzőtejszín
-
6 dkg vaj
-
2 evőkanál finomliszt
-
2 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
A tálaláshoz
Elkészítés
A leveshez
- A főtt húsról leszedjük a bőrt, a csontokat eltávolítjuk, és kisebb darabokra tépjük.
- A húsdarabokat, a főtt zöldségeket 1-2 dl húslevessel és a 2 gerezd zúzott fokhagymával, mixergép segítségével pépesítjük.
- A vajat felhevítjük, rászórjuk a lisztet, és világos rántást készítünk.
- A rántásra öntjük a húsos pépet, elkeverjük, és felöntjük a maradék húslevessel és kb. 1 liter vízzel.
- A levest forrásig főzzük, majd botmixerrel még turmixolunk rajta, hogy selymesebb legyen az állaga.
- Ezt követően hozzáadjuk a tejszínt, amellyel még néhány percig főzzük a levest.
- 15 perc pihentetés után tálalhatjuk ízlés szerint pirítóssal, pirított zsemlekockával stb.
- Receptkönyvben: 66
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 15
- Össznézettség: 8470
- Feltöltés dátuma: 2011. február 14.
Ajánló
Ízlés szerint pirítóssal, pirított zsemlekockával tálaljuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Blogokat olvasva többen említették, hogy sokszor nem tudnak mit kezdeni a húslevesben főtt hús maradékokkal, zöldségekkel. Íme, egy lehetőség: készíthetünk belőle egy tartalmas krémlevest. A húslevesben főtt húsok, zöldségek fogják a krémleves karakterét meghatározni. Sőt, a színét is. A húsleves nálam most pulykacombokból, csirkemájból, szívből, sárgarépából, petrezselyemgyökérből, petrezselyemzöldből, zellerből, hagymából, fokhagymából és zöldborsóból készült. Ez utóbbinak köszönheti kissé zöldes árnyalatát. Az ötlet valójában úgy született, hogy régi szakácskönyveket olvasgatva számtalan krémlevessel találkoztam a receptek között. Pl.: csirág(spárga)-krémleves, hal-krémleves, gomba-krémleves, szárnyas-krémleves stb. A régi recept szerint a szárnyas-krémleveshez csak a húst használták fel, de én úgy gondoltam, hogy a zöldségek sem fognak ártani a krémleves ízének. Következzék a recept, amelyet anyunak küldök:) (Állítása szerint ez volt élete legjobb krémlevese, pedig készítettem már jó néhányat:).