Szárított almakarikák
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
70 °C
- 0% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
95
kcal
- 0% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
758
kcal
- 0% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.5 g
Zsír
-
Összesen 0.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 52.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 20 mg
-
Nátrium 7 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.2 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 283.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 49 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 53 micro
Összesen
95
kcal
- 0% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 2.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 423.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 119 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 84 mg
-
Foszfor 162 mg
-
Nátrium 55 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 201.6 g
-
Cukor 151 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 2268 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 82 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 389 micro
-
β-crypt 160 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 424 micro
Összesen
758
kcal
- 0% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.1 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 16 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 5 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 6 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.6 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 85.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 16 micro
Összesen
28
kcal
Elkészítés
- A vizet egy nagyobb edénybe tesszük, hozzáadjuk a sót és a citromlevet, és lekeverjük.
- Az almákat megmossuk, a magházakat kiszúrjuk, majd kb. 3-5 mm vastagságú szeletekre vágjuk.
- Az alma szeleteket kb. 10 percre betesszük a citromos-vízbe, majd papírtörlőre kiszedjük és hagyjuk szűrődni.
- Az almaszeleteket a sütőbe találó alufóliába csomagolt vékony faágakra fűzzük. A sütőt 70 fokra előmelegítjük, az előkészített faágakat a sínekre rendezzük. A sütő ajtaját bezárjuk úgy, hogy kis rés maradjon, majd kb. 3-4 órát szárítjuk.
- Sütés hőfoka: 70 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 240 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 130
- Tegnapi nézettség: 9
- 7 napos nézettség: 49
- Össznézettség: 17285
- Feltöltés dátuma: 2014. november 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Az almák készek, mikor tapintásra már nem nedvesek, nem túl kemények, inkább rágósak. Süteményekbe, édességekbe vagy csak egyszerűen rágcsálnivalóként.