r
Nosalty Logó

Szardínia avokádóval

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Krisztike
Szardínia avokádóval
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

327
Kalória
17.4g
Fehérje
9.2g
Szénhidrátok
25.6g
Zsír
124.1g
Víz
88.8g
Koleszterin
5.6g
Rost
1.6g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 327 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1311 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 157 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    921.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    270 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    356 mg
  • Nátrium
    204 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    124.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    121 micro
  • K vitamin:
    206 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    613 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    818 micro
Összesen 327 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    69.6 g

Zsír

  • Összesen
    102.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    355 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3687.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    1080 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    212 mg
  • Foszfor
    1424 mg
  • Nátrium
    818 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    496.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    289 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    107 mg
  • D vitamin:
    483 micro
  • K vitamin:
    823 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    340 micro
  • Kolin:
    240 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    68 micro
  • β-karotin
    2452 micro
  • β-crypt
    82 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3270 micro
Összesen 1311 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    444.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    59.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    296 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    394 micro
Összesen 157 kcal

Elkészítés

  1. A szardíniakonzerveket lecsöpögtetjük, eltávolítjuk a hal gerincét, és apróra törjük a halhúst villával. Hozzáadjuk az olívaolajat, ecetet, citromlevet és citromhéjat, sót, borsot, cayenne borsot és a petrezselymet. Összekeverjük, és néhány órára félretesszük, hogy az ízek összeérjenek.
  2. Közvetlenül a tálalás előtt az avokádókat (jó érettet használjunk) félbevágjuk, és kikaparjuk a húsát, amit limelével, sóval és borssal ízesítünk, és villával pépesre dolgozunk.
  3. Tálaláskor én desszertgyűrűt használtam, amelyet a tányér közepére helyeztem, és a négyfelé osztott avokádókrémet egyengettem az aljára, majd ráhelyeztem a szardíniát, és végül megszórtam a finomra aprított lilahagymával. Pirítóssal kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés módja: hidegkonyha

Valami könnyű, de tartalmas vacsorát szerettem volna. Keresgéltem a szakácskönyveimben, és ekkor akadtam rá Mautner Zsófia receptjére. Nekünk nagyon bevált, ajánlom mindenkinek!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Rosanics Petra

Mennyei tojáskrém

Gyorsan és könnyen elkészíthető húsvéti fogás ez a tojáskrém, ami pont olyan krémes és légiesen könnyed, mint ahogy gyerekkorunkból emlékszünk rá! A majonézes torma és a tejföl ...

Nosalty

Avokádókrém

Imádjuk a villámgyors, egészséges mártogatósokat, ez a fantasztikus, ízekben tobzódó avokádókrém pedig a legnagyobb libling, bármelyik nap tudnánk enni! Tunkolhatjátok tortillával ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Sonkától a répatortáig: 13 tipp, honnan hozza a nyuszi a...

Sonka, torma, kalács, sajtkrém, burgonyasaláta, babka – csak néhány azok közül a finomságok közül, amikkel az éttermek, bisztrók és cukrászdák húsvétra készülnek. 13 tippet gyűjtöttünk össze, honnan hozza idén a húsvéti nyuszi az ünnepi asztal elengedhetetlen fogásait!

Top Receptek

Székely tészta

A receptet az anyósomtól kaptam. Megkérdezésemre csak annyit tudott mondani, hogy kb. 30 évvel ezelőtt kapta egy barátnőjétől. Az ő édesapja volt talán székely ember.

Húsvéti őzgerinc minden jóval

Várjuk húsvétkor vendégeinket ezzel a klasszikus őzgerinccel: az ünnepi ízek csak úgy tobzódnak benne, ráadásul jó előre elkészíthető, így kiváló előétel lehet az olyan ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!