r
Nosalty Logó

Szardínia avokádóval

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Krisztike
Szardínia avokádóval
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 327 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1311 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 157 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    921.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    270 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    356 mg
  • Nátrium
    204 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    124.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    121 micro
  • K vitamin:
    206 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    613 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    818 micro
Összesen 327 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    69.6 g

Zsír

  • Összesen
    102.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    355 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3687.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    1080 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    212 mg
  • Foszfor
    1424 mg
  • Nátrium
    818 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    496.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    289 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    107 mg
  • D vitamin:
    483 micro
  • K vitamin:
    823 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    340 micro
  • Kolin:
    240 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    68 micro
  • β-karotin
    2452 micro
  • β-crypt
    82 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3270 micro
Összesen 1311 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    444.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    296 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    394 micro
Összesen 157 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szardíniakonzerveket lecsöpögtetjük, eltávolítjuk a hal gerincét, és apróra törjük a halhúst villával. Hozzáadjuk az olívaolajat, ecetet, citromlevet és citromhéjat, sót, borsot, cayenne borsot és a petrezselymet. Összekeverjük, és néhány órára félretesszük, hogy az ízek összeérjenek.
  2. Közvetlenül a tálalás előtt az avokádókat (jó érettet használjunk) félbevágjuk, és kikaparjuk a húsát, amit limelével, sóval és borssal ízesítünk, és villával pépesre dolgozunk.
  3. Tálaláskor én desszertgyűrűt használtam, amelyet a tányér közepére helyeztem, és a négyfelé osztott avokádókrémet egyengettem az aljára, majd ráhelyeztem a szardíniát, és végül megszórtam a finomra aprított lilahagymával. Pirítóssal kínáljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 2111
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szardínia avokádóval
Krisztike 39 recept

Valami könnyű, de tartalmas vacsorát szerettem volna. Keresgéltem a szakácskönyveimben, és ekkor akadtam rá Mautner Zsófia receptjére. Nekünk nagyon bevált, ajánlom mindenkinek!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...