r
Nosalty Logó

Szalonnás-kolbászos rakott zöldbab

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
8zsuzsa8
Szalonnás-kolbászos rakott zöldbab
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 775 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1549 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 156 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.2 g

Zsír

  • Összesen
    64.5 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    410 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1700 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    236 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    329 mg
  • Nátrium
    1019 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    335.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    400 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    78 micro
  • K vitamin:
    446 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    312 mg
  • Retinol - A vitamin:
    240 micro
  • α-karotin
    121 micro
  • β-karotin
    1836 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2700 micro
Összesen 775 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.4 g

Zsír

  • Összesen
    128.9 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    820 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3400 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    472 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    152 mg
  • Foszfor
    659 mg
  • Nátrium
    2038 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.8 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    671.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    799 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    108 mg
  • D vitamin:
    157 micro
  • K vitamin:
    893 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    283 micro
  • Kolin:
    625 mg
  • Retinol - A vitamin:
    480 micro
  • α-karotin
    243 micro
  • β-karotin
    3672 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5399 micro
Összesen 1549 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    340 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    204 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    89 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    367 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    540 micro
Összesen 156 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldbabot megtisztítjuk, felvágjuk, sós vízben puhára főzzük. A főzővízbe tegyünk egy fej megtisztított hagymát és egy csokor petrezselymet.
  2. A megfőtt zöldbabot szűrjük le (alaposan csepegtessük le). A hagymát és a petrezselymet dobjuk ki.
  3. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  4. A tojást tisztítsuk meg, vágjuk karikára.
  5. A kolbászt vágjuk vékony szeletekre.
  6. Egy tűzálló tálat kenjünk ki olajjal. Simítsuk bele a zöldbab felét, helyezzük rá a felszeletelt tojást és a kolbászt, locsoljuk meg tejföllel, ha kell gyengén sózzuk.
  7. Rétegezzük rá a maradék zöldbabot, tetejére tejföl kerüljön.
  8. A szalonnát szeleteljük fel, vagdossuk be kakastaréjnak, tegyük a bab tetejére.
  9. Süssük át a babot, míg a szalonna megsül (kb 20 perc).
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3565
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szalonnás-kolbászos rakott zöldbab
8zsuzsa8 210 recept

Tavaly nyáron rengeteg zöldbab termett a kertemben, a mélyhűtőm tele van vele, minden héten eszünk zöldbabot valamilyen formában. A barátnőmtől tanultam ezt az egyszerű ételt. Olyan, mint a rakott krumpli, csak krumpli helyett zöldbabbal. Ő egy kicsit zsírosabbra csinálja, de hát ez ízlés kérdése.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...