Szalonnás csirkemáj aszalt szilva raguval
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Grillázs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
701
kcal
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
1403
kcal
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
181
kcal
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31.6 g
Zsír
-
Összesen 25.7 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 489 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1309.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 83 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 85 mg
-
Foszfor 569 mg
-
Nátrium 484 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 72.4 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 242.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4395 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 22 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 60 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 781 micro
-
Kolin: 297 mg
-
Retinol - A vitamin: 4348 micro
-
α-karotin 72 micro
-
β-karotin 469 micro
-
β-crypt 108 micro
-
Likopin 53 micro
-
Lut-zea 154 micro
Összesen
701
kcal
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 63.1 g
Zsír
-
Összesen 51.4 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 978 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2619.5 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 166 mg
-
Kálcium 138 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 170 mg
-
Foszfor 1138 mg
-
Nátrium 968 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 144.7 g
-
Cukor 88 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 484.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8791 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 44 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 120 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 34 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1562 micro
-
Kolin: 594 mg
-
Retinol - A vitamin: 8697 micro
-
α-karotin 143 micro
-
β-karotin 938 micro
-
β-crypt 215 micro
-
Likopin 106 micro
-
Lut-zea 308 micro
Összesen
1403
kcal
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.1 g
Zsír
-
Összesen 6.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 126 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 337.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 147 mg
-
Nátrium 125 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.6 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 62.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1133 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 201 micro
-
Kolin: 77 mg
-
Retinol - A vitamin: 1121 micro
-
α-karotin 18 micro
-
β-karotin 121 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 14 micro
-
Lut-zea 40 micro
Összesen
181
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A májhoz
- Az aszalt szilvákat pár órára beáztatjuk a vörösborba.
- A csirkemájakat betekerjük egy-egy szalonna szeletbe. (Rögzítésként én fogpiszkálót használtam.)
- Az áztatott szilvákat daraboljuk, és a vörösborral felfőzzük. Pici sót, borsot és barna cukrot rakunk bele, és szinte lekvárszerűre főzzük. Lehet kevesebb bort rakni és kis vízzel pótolni, ha nem akarjuk túl vörösbor ízűre.
- A májakat kevés olajon megsütjük, de vigyázzunk, hogy ne süssük meg nagyon, mert kemény lesz (ami engem illet, csak addig szoktam sütni a májat, amíg már nem jön belőle véres lé, nem jó, ha olyan, mint a fűrészpor). A vége felé szórjunk rá kis sót és borsot.
- Tányérra tesszük a ragut, a májakat, és burgonyapürével tálaljuk.
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 35
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1959
- Feltöltés dátuma: 2013. november 25.
Ajánló
Ajánlom, hogy megcsináljátok!!!! :D
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Grillázs
10 recept
Szerintem jól megy a csirkemájhoz az aszalt szilva, és bár nem szeretem a bort, de így finom volt! :)