r
Nosalty Logó

Szalonnás csirkemáj aszalt szilva raguval

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Grillázs
Szalonnás csirkemáj aszalt szilva raguval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A májhoz

A raguhoz

Összesen 701 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A májhoz

A raguhoz

Összesen 1403 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A májhoz

A raguhoz

Összesen 181 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.6 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    489 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1309.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    569 mg
  • Nátrium
    484 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.4 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    242.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4395 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    781 micro
  • Kolin:
    297 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4348 micro
  • α-karotin
    72 micro
  • β-karotin
    469 micro
  • β-crypt
    108 micro
  • Likopin
    53 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 701 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.1 g

Zsír

  • Összesen
    51.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    978 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2619.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    1138 mg
  • Nátrium
    968 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    144.7 g
  • Cukor
    88 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    484.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8791 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    44 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    120 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1562 micro
  • Kolin:
    594 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8697 micro
  • α-karotin
    143 micro
  • β-karotin
    938 micro
  • β-crypt
    215 micro
  • Likopin
    106 micro
  • Lut-zea
    308 micro
Összesen 1403 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    337.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1121 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    14 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 181 kcal

Hozzávalók

A májhoz

A raguhoz

Elkészítés

A májhoz

  1. Az aszalt szilvákat pár órára beáztatjuk a vörösborba.
  2. A csirkemájakat betekerjük egy-egy szalonna szeletbe. (Rögzítésként én fogpiszkálót használtam.)
  3. Az áztatott szilvákat daraboljuk, és a vörösborral felfőzzük. Pici sót, borsot és barna cukrot rakunk bele, és szinte lekvárszerűre főzzük. Lehet kevesebb bort rakni és kis vízzel pótolni, ha nem akarjuk túl vörösbor ízűre.
  4. A májakat kevés olajon megsütjük, de vigyázzunk, hogy ne süssük meg nagyon, mert kemény lesz (ami engem illet, csak addig szoktam sütni a májat, amíg már nem jön belőle véres lé, nem jó, ha olyan, mint a fűrészpor). A vége felé szórjunk rá kis sót és borsot.
  5. Tányérra tesszük a ragut, a májakat, és burgonyapürével tálaljuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1959
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 25.

Ajánló

Ajánlom, hogy megcsináljátok!!!! :D

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Grillázs 10 recept

Szerintem jól megy a csirkemájhoz az aszalt szilva, és bár nem szeretem a bort, de így  finom volt! :)

Hozzávalók

A májhoz

A raguhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...