Szaggatott krumplis pogácsa
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
100g burgonya58 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
1g só0 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
-
35 kcal
Összesen
202
kcal
- 5% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
400g burgonya231 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
4g só0 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
Összesen
809
kcal
- 5% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
68.2g burgonya39 kcal
-
17.1g finomliszt62 kcal
-
9.4g tojás12 kcal
-
0.7g só0 kcal
-
1.9g petrezselyem1 kcal
-
2.7g napraforgó olaj24 kcal
Összesen
138
kcal
- 5% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 5.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 570.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 95 mg
-
Nátrium 411 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 74.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 48 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 143 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 229 micro
Összesen
202
kcal
- 5% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.9 g
Zsír
-
Összesen 21.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2283 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 95 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 102 mg
-
Foszfor 381 mg
-
Nátrium 1645 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 129.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 296.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 125 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 74 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 192 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 111 micro
-
Kolin: 190 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 572 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 914 micro
Összesen
809
kcal
- 5% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 3.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 389.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 65 mg
-
Nátrium 281 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 50.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 97 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 156 micro
Összesen
138
kcal
Hozzávalók
-
4 közepes db burgonya
-
100 g finomliszt
-
1 db tojás
-
1 kk só
-
0.3 csokor petrezselyem
-
2 ek napraforgó olaj
Elkészítés
- Megmossuk a meghámozott és apró kockákra vágott krumplit. Sós vízben puhára főzzük. Még melegen villával összetörjük pépes állagúra.
- Hozzátesszük a tojást, az apróra vágott petrezselymet, a sót és a lisztet. Jól összekeverjük. Ha még kevés a liszt, adhatunk hozzá. Az a lényeg, hogy ne álljon össze, ne legyen kemény a tészta, hanem még ragadjon és jó zsenge maradjon.
- Forró olajba evőkanállal szaggassuk bele a tésztát, és nagy lángon süssük aranybarnára mindkét oldalát.
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 127
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 12481
- Feltöltés dátuma: 2012. július 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Én kézzel kevertem össze a hozzávalókat, akkor amikor még nagyon meleg volt a krumpli. Mindenki ízlés szerint sózza! Nagyon finom, puha tészta lesz, ami még másnap is ugyanolyan, mint amikor készítettük. Azért találtam ki ezt a receptet így ebben a formában, mivel próbálok kevés lisztet beletenni az ételeinkbe, és ezáltal nagyon jó krumplis íze maradt a tésztának. Mivel túl lágy a tészta a nyújtáshoz, szaggatáshoz, ezért az evőkanál segítségével alakítottam ki a formákat (nem pogácsaszaggatóval).