r
Nosalty Logó

Szaftos sült csirke tésztával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
DiaNatura
Szaftos sült csirke tésztával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 15% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1154 kcal
  • 15% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 4614 kcal
  • 15% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 201 kcal
  • 15% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.5 g

Zsír

  • Összesen
    51.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    230 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1248.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    675 mg
  • Nátrium
    212 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    224.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    316 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 1154 kcal
  • 15% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    273.9 g

Zsír

  • Összesen
    205.5 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    919 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4995.7 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    486 mg
  • Kálcium
    404 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    505 mg
  • Foszfor
    2699 mg
  • Nátrium
    846 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    396.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    897.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    663 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    109 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    110 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1266 micro
  • Kolin:
    761 mg
  • Retinol - A vitamin:
    658 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 4614 kcal
  • 15% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    217.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 201 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkét bedörzsöljük a fűszerkeverékkel, és legalább 1/2 napig a hűtőszekrényben hagyjuk, hogy a hús pácolódjon.
  2. Ezután sütőzacskóban szép pirosra,ropogósrasütjüka csirkét (kb. 1 óra, gázsütő 5-ös fokozat).
  3. A tésztát lobogó, forró vízben 14 perc alatt készre főzzük.
  4. Közben elkészítjük a szaftot is: acsirkesütés közben kiengedettszaftját (nekem kb 3 dl lett) egy kis lábasba öntjük, majd a tejfölt kézi habverővel elkeverjük a liszttel, és atészta főzővizéből vett 3 dl forró vízzel.
  5. Az egészet összeforraljuk, és a leszűrt (nem leöblített) tésztára locsoljuk.
  6. Egy fedővel lefedjük, és 10 percig állni hagyjuk, hogy a szaft íze jól átjárja a tésztát.
  7. A sült hússal megkoronázva tálaljuk!
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 82
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 19797
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
DiaNatura 132 recept

A  receptet tulajdonképpen az alap ötlet miatt töltöttem fel, miszerint a húsból kisülő finom szaftból -besűrítve- mennyeien finom tészta öntet készíthető. Dúsíthatjuk tejszínnel, tejföllel, de ezek nélkül sima rántással is kiválóan ízesíti a tésztát, és nem utolsó sorban "jobban csúszik". Bármilyen hússal és kisült szaftjával nagyon finom!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...