r
Nosalty Logó

Szaftos sült csirke tésztával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
DiaNatura
Szaftos sült csirke tésztával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 15% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1154 kcal
  • 15% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 4614 kcal
  • 15% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 201 kcal
  • 15% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.5 g

Zsír

  • Összesen
    51.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    230 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1248.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    675 mg
  • Nátrium
    212 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    224.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    316 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 1154 kcal
  • 15% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    273.9 g

Zsír

  • Összesen
    205.5 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    919 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4995.7 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    486 mg
  • Kálcium
    404 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    505 mg
  • Foszfor
    2699 mg
  • Nátrium
    846 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    396.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    897.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    663 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    109 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    110 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1266 micro
  • Kolin:
    761 mg
  • Retinol - A vitamin:
    658 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 4614 kcal
  • 15% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    217.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 201 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkét bedörzsöljük a fűszerkeverékkel, és legalább 1/2 napig a hűtőszekrényben hagyjuk, hogy a hús pácolódjon.
  2. Ezután sütőzacskóban szép pirosra,ropogósrasütjüka csirkét (kb. 1 óra, gázsütő 5-ös fokozat).
  3. A tésztát lobogó, forró vízben 14 perc alatt készre főzzük.
  4. Közben elkészítjük a szaftot is: acsirkesütés közben kiengedettszaftját (nekem kb 3 dl lett) egy kis lábasba öntjük, majd a tejfölt kézi habverővel elkeverjük a liszttel, és atészta főzővizéből vett 3 dl forró vízzel.
  5. Az egészet összeforraljuk, és a leszűrt (nem leöblített) tésztára locsoljuk.
  6. Egy fedővel lefedjük, és 10 percig állni hagyjuk, hogy a szaft íze jól átjárja a tésztát.
  7. A sült hússal megkoronázva tálaljuk!
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 82
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 19825
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
DiaNatura 132 recept

A  receptet tulajdonképpen az alap ötlet miatt töltöttem fel, miszerint a húsból kisülő finom szaftból -besűrítve- mennyeien finom tészta öntet készíthető. Dúsíthatjuk tejszínnel, tejföllel, de ezek nélkül sima rántással is kiválóan ízesíti a tésztát, és nem utolsó sorban "jobban csúszik". Bármilyen hússal és kisült szaftjával nagyon finom!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...