r
Nosalty Logó

Szaftos cseresznyés kuglóf

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Szaftos cseresznyés kuglóf
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A kuglófhoz

A tálaláshoz

Összesen 528 kcal
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A kuglófhoz

A tálaláshoz

Összesen 6345 kcal
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A kuglófhoz

A tálaláshoz

Összesen 302 kcal
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    191.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.4 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 528 kcal
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    72.3 g

Zsír

  • Összesen
    273.7 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    188 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2301.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    185 mg
  • Kálcium
    683 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    826 mg
  • Nátrium
    409 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    917.2 g
  • Cukor
    594 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    548.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    246 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    162 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    194 micro
  • Kolin:
    503 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    175 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1195 micro
Összesen 6345 kcal
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    109.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.6 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 302 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A kuglófhoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A kuglófhoz

  1. A tojásokat, cukrot, citromhéjat és vaníliás cukrot egy tálba tesszük, majd alaposan kihabosítjuk (nagyjából 5-7 perc alatt) konyhai robotgéppel: a keverék legyen világos és nagyon habos. Ekkor folyamatos keverés mellett, fokozatosan hozzácsorgatjuk az olívaolajat, míg az összeset fel nem veszi.
  2. Egy tálban elkeverjük a lisztet, sütőport, szódabikarbónát és sót. A tojásos-olajos alaphoz először a liszt harmadát adjuk, elkeverjük, majd a tej felét. Utána jöhet a liszt második harmada, az elkeverés után pedig a maradék tej. Végül a maradék lisztet hozzáadva befejezzük a masszát.
  3. Kivajazunk és kilisztezünk egy kuglófformát, majd beleöntjük a masszát. A tetejére szórjuk a kimagozott gyümölcsöt, majd 180 fokos sütőbe toljuk a formát. 60 perc alatt készre sütjük: mielőtt kivennénk, végezzünk tűpróbát.

A tálaláshoz

  1. A porcukrot elkeverjük annyi befőttlével, amennyit felvesz: így kapjuk majd a legsűrűbb cukormázat, ami szép kopogósra és fényesre szilárdul a süteményen. Ezzel leöntjük, majd tetszés szerint díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 1693
  • Feltöltés dátuma: 2024. június 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szaftos cseresznyés kuglóf
Lakos Benedek 373 recept

Kuglófot az év bármely szakában süthetünk, mégis nyáron a legnagyobb élvezet a sütemény, ha teleszórhatjuk a kedvenc gyümölcsünkkel. Például cseresznyével: a savanykás szemek ebben az olívaolajtól szaftos és karakteres tésztájú kuglófban landolhatnak.

Hozzávalók

A kuglófhoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...