Szabógallér leves
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Nusi Kezdi konyhaja
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 6% Zsír
A leveshez
-
80g sárgarépa29 kcal
-
45g fehérrépa29 kcal
-
40g zeller14 kcal
-
0g só0 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
A töltelékhez
-
13g fehér hagyma5 kcal
-
2g búzadara7 kcal
-
10g napraforgó olaj88 kcal
-
0 kcal
A tésztához
-
14g tojás17 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
Összesen
266
kcal
- 3% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 6% Zsír
A leveshez
-
320g sárgarépa117 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
0g só0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
A töltelékhez
-
50g fehér hagyma18 kcal
-
8g búzadara29 kcal
-
40g napraforgó olaj354 kcal
-
0 kcal
A tésztához
-
55g tojás69 kcal
-
80g finomliszt291 kcal
Összesen
1067
kcal
- 3% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 6% Zsír
A leveshez
-
34.1g sárgarépa12 kcal
-
19.2g fehérrépa12 kcal
-
17.1g zeller6 kcal
-
0g só0 kcal
-
4.8g petrezselyem2 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
A töltelékhez
-
5.3g fehér hagyma2 kcal
-
0.9g búzadara3 kcal
-
4.3g napraforgó olaj38 kcal
-
0 kcal
A tésztához
-
5.9g tojás7 kcal
-
8.5g finomliszt31 kcal
Összesen
113
kcal
- 3% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 11.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 397 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 80 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 150 mg
-
Nátrium 112 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.4 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 155.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 661 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 217 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 73 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 2476 micro
-
β-karotin 6468 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 873 micro
Összesen
266
kcal
- 3% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 23.7 g
Zsír
-
Összesen 47.4 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1587.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 321 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 160 mg
-
Foszfor 599 mg
-
Nátrium 447 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 141.8 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 621.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2645 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 117 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 869 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 294 micro
-
Kolin: 197 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 9902 micro
-
β-karotin 25870 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 3493 micro
Összesen
1067
kcal
- 3% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 2.5 g
Zsír
-
Összesen 5.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 169.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 64 mg
-
Nátrium 48 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 66.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 282 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 93 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 1056 micro
-
β-karotin 2758 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 372 micro
Összesen
113
kcal
Hozzávalók
A leveshez
-
4 közepes db sárgarépa
-
2 közepes db fehérrépa
-
1 kis db zeller
-
só ízlés szerint
-
1 csokor petrezselyem
A töltelékhez
-
1 kis db fehér hagyma
-
1 csapott ek búzadara
-
5 ek napraforgó olaj
-
1 teáskanál füstölt pirospaprika
A tésztához
-
1 db tojás
-
80 g finomliszt
Elkészítés
A leveshez
- A sárgarépát, fehérrépát és zellergumót megmossuk, megpucoljuk, leöblítjük, és karikákra vágjuk, a sárgarépát, fehérrépát és a zellergumót pedig kockára.
- Egy 4 literes fazékban 2 kanál olajon megdinszteljük, felöntjük kb. 2,5 l vízzel, sózzuk, és lassú tűzön feltesszük főni.
- A tojásból és a lisztből egy lágyabb tésztát gyúrunk, hagyjuk állni 5-10 percet letakarva, és ezután kisodorjuk egy vékony, hosszúkás lapra (kb. 30×50 cm). Egy tiszta konyharuhán egy kicsit hagyjuk száradni, hogy ne ragadjon össze, amikor felcsavarjuk.
- Egy serpenyőt felhevítünk, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát (lehet reszelni is a kisebb lyukú reszelőn), hozzáadjuk a búzadarát, és mikor a hagyma kezd pirulni, levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a pirospaprikát. Kihűtjük.
- Ezután a tésztalapra rákenjük a hagymás tölteléket, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- Felcsavarjuk, mint a bejglit. Kiszaggatjuk, kivágjuk egy fakanál segítségével (ha késsel vágjuk, akkor szétfő a levesben), így egyben marad. Lehet háromszög alakú vagy négyszögű alakú (én az elsőt kedvelem).
- A felforrt levesbe tesszük, és megfőzzük szép lassú tűznél, időnként pótoljuk egy kis hideg vízzel, hogy a búzadara jól megfőjön a laska tészta belsejében. Háromszorosra dagadnak a levesben.
- Végül hozzáadjuk a petrezselyem és zellerzöldet, és lehet is tálalni.
- Elkészítettem: 24 alkalommal
- Receptkönyvben: 60
- Tegnapi nézettség: 10
- 7 napos nézettség: 99
- Össznézettség: 23605
- Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nusi Kezdi konyhaja
10 recept
A levest az én drága nagymamámtól tanultam (özvegyen maradt 42 éves korában, 7 gyermeket kellet etetnie). Természetes, hogy nagyobb menyiségben kellett főzni, de a zöldség megtermett a kertben, és laskatésztát is gyakran csinált, mert hús csak vasárnap és ünnepnapokon került az asztalra, amit a ház körül tudtak tenyészteni városi szinten. Olaj helyett zsírt használt. Egy egyszerű, de nagyszerű, laktató leves. Nekem is sikerem van, lehet ünnepi vagy hétköznapi leves. A fakanál faragott kell legyen, nem olyan, amit az üzletekben lehet kapni! Lehet helyettesíteni falapáttal is.