r
Nosalty Logó

Svéd mandulatorta tifanni konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Svéd mandulatorta tifanni konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

269
Kalória
9.4g
Fehérje
9.3g
Szénhidrátok
21.8g
Zsír
25.6g
Víz
113.1g
Koleszterin
4.5g
Rost
1.2g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Tészta

Krém

Tetejére

Összesen 269 kcal
  • 14% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Tészta

Krém

Tetejére

Összesen 3218 kcal
  • 14% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Tészta

Krém

Tetejére

Összesen 321 kcal
  • 14% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    25.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 269 kcal
  • 14% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    113.1 g

Zsír

  • Összesen
    262.1 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1357 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2394.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    604 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    304 mg
  • Foszfor
    947 mg
  • Nátrium
    442 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

Víz

  • Összesen
    307.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1749 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    209 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    183 micro
  • Kolin:
    764 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1714 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    401 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    876 micro
Összesen 3218 kcal
  • 14% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    238.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    30.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 321 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A mandulapelyhet durvára törjük, majd összekeverjük a mandulaliszttel és a kakaóporral.
  2. A tojásfehérjéket felverjük a cukorral, majd szépen összeforgatjuk a száraz hozzávalókkal.
  3. Mindezt egy sütőpapírral bélelt, 26 cm átmérőjű tortaformába öntjük. Előmelegített sütőben 200°C-on 15 perc alatt átsül.

Krém

  1. A tejet kikeverjük a pudingporral.
  2. Addig gőz fölött (egy vízzel teli lábas fölött egy másik lábasban), alacsonyabb lángon a tojássárgákat összekeverjük a cukorral és a tejszínnel.
  3. Később jöhet bele a csomómentesre kevert pudingporos tej.
  4. A legvégén pedig beleforgatjuk a lágy vajat, és belecsöpögtetjük a mandulaaromát.

Tetejére

  1. A mandulapelyhet ropogós aranybarnára pirítjuk.
  2. Ha kész a tortaalap, és szépen, egyenletesen megkentük a krémmel, jöhet rá mandulaforgács. Néhány óra pihenés jót tesz neki a hűtőben.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Az egyik kedvenc édességem az a bizonyos svéd lakberendezési üzletben kapható mandulatorta, így hosszabb utánajárást és tapasztalatgyűjtést követően elkészült a kedvenc home-made verzióm. Elég nagy energiabomba, ezért legalább a cukrot megpróbáltam xilittel helyettesíteni.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ez a legjobb tejtermék, ha gyorsítani szeretnénk a bélmozgásunkat

A tejtermékek emésztőrendszerre gyakorolt hatásáról hatalmas vitákat lehetne folytatni, de az biztos, hogy az egyik legnépszerűbb fermentált tejtermékünk kiemelten sokat tud segíteni a bélmozgás serkentésében. Kivéve, ha tejallergiásak vagy laktózérzékenyek vagyunk, akkor inkább ne fogyasszuk.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!