r
Nosalty Logó

Svéd hercegnőtorta - karácsonyi módra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szegedi Eszter
Svéd hercegnőtorta - karácsonyi módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Piskóta

Töltelék

Díszítőelemek és bevonat

Összesen 1180 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Piskóta

Töltelék

Díszítőelemek és bevonat

Összesen 9427 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Piskóta

Töltelék

Díszítőelemek és bevonat

Összesen 346 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    58.8 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    364 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    668 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    261 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    148.3 g
  • Cukor
    119 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    95.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    485 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    197 mg
  • Retinol - A vitamin:
    478 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    317 micro
Összesen 1180 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    136.2 g

Zsír

  • Összesen
    470.4 g
  • Telített zsírsav
    277 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    142 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    2909 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5344 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    228 mg
  • Kálcium
    847 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    531 mg
  • Foszfor
    2084 mg
  • Nátrium
    1601 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1186.4 g
  • Cukor
    954 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    763.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3883 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    512 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    308 micro
  • Kolin:
    1574 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3822 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    747 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2537 micro
Összesen 9427 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.6 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 346 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Töltelék

Díszítőelemek és bevonat

Elkészítés

Piskóta

  1. Egy nagy tálba belerakjuk a cukrot, aztán rá a 6 tojást. Botmixer segítségével felverjük, ameddig szép, krémes állagot nem kapunk. Eközben hozzáadjuk a vaníliaaromát és a vizet.
  2. A lisztet és a keményítőt leszitáljuk egy másik tálba. Majd szintén szitálva kis adagonként hozzáadjuk a felvert tojásos krémhez (adagonként összekeverjük). Megjegyzés: gluténmentes lisztkeverékkel is tökéletesen működik ez a recept.
  3. Ezután 180 fokon készre sütjük. (25-30 perc) (Közepes, szögletes tepsit használtam a sütéséhez, sütőpapírral bélelve.)
  4. Amikor megsült a piskóta, fontos, hogy megvárjuk, amíg kihűl.

Töltelék

  1. Ameddig sül a piskóta, előkészítjük a tölteléket, a főzött csokikrémet. A tojásokat az átszitált kakaóporral és a cukorral csomómentesre kikeverjük egy fém keverőtálban (kézi habverővel).
  2. Egy lábas 1/3-ába vizet öntünk, és elkezdjük forralni. Amikor már elég meleg a víz, felrakjuk rá a tálat, és kis lángon, folyamatosan kevergetjük, amíg egy sűrű állagot nem kapunk.
  3. Amikor elértük a kívánt sűrűséget, beletördeljük a csokit. Még pár percig sütjük, utána félrerakjuk hűlni. Amikor kihűlt, a habosra vert vajat kanalanként hozzáadjuk.
  4. Ezután előkészítjük a habot, ami az egészet összetartja majd. 2 csomag habtejszínt a botmixer táljába öntünk, és kemény habbá verjük. Közben hozzáadjuk a kiskanál cukrot.

Díszítőelemek és bevonat

  1. Kerek sütiszaggatóval (kb. 12 cm átmérőjű) szeleteket szaggatunk a piskótából, amennyi kijön belőle. Majd ezeket óvatosan félbevágjuk. Ha nincs sütiszaggató, használható egy kistányér is, amit csak körbe kell vágni. :)
  2. Ezután az egyik kis korong felső részét megkenjük a habtejszínnel, majd rakunk rá egy réteget a csokikrémből is (én még bueno darabkákat is tettem itt bele). Majd ráteszünk még egy piskótakorongot.
  3. A tetejét és az oldalát is megkenjük ezzel a habkrémmel. Ha ez megvan, a tetejére kis félgömb formában rárakunk még habkrémet, és próbáljuk kis gömbnek kinéző sütinek átalakítani.
  4. Beporcukrozzuk a nyújtódeszkát és a nyújtófát, majd ezen elkezdjük kinyújtani a fondantot. (marcipánt is lehet használni). Kb. 2-3 mm-esre szoktam kinyújtani. Ha fehér fondantot használunk vigyáznunk kell arra, hogy tiszta legyen a felület és a kezünk is, mert minden kis kakaópor egyből meglátszik rajta.
  5. A kinyújtás után ráigazgatjuk a sütinkre. Az alján kívül minden részét be kell fednie. Amikor elkészült, tetszőlegesen díszíthető csokifigurákkal, marcipánrózsákkal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32x22x6
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3502
  • Feltöltés dátuma: 2019. május 15.

Ajánló

Ez a süti bármilyen alkalomkor megállja a helyét. Akár ajándékként névnapra, anyák napjára, stb.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Szegedi Eszter 1 recept

Tavaly karácsonyra készítettem a családnak, és hatalmas sikert aratott. Nem túl olcsó és eléggé macerás, de a végeredmény magáért beszél. *Lisztérzékenyeknek is ajánlom figyelmébe a receptet, mert a mennyiségek meghagyásával, lisztkeverékkel is ugyanúgy használható. (tapasztalat) *FONTOS! ha nem azonnal/ aznap szeretnéd fogyasztani, akkor az összeállításhoz használt habtejszín helyett inkább tortakrémet használj. :)   

Hozzávalók

Piskóta

Töltelék

Díszítőelemek és bevonat

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...