r
Nosalty Logó

Svájci burgonya

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
befa
Svájci burgonya
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 704 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2819 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 156 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.4 g

Zsír

  • Összesen
    48.5 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2188 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    555 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    429 mg
  • Nátrium
    1116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    219.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    302 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    299 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 704 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.5 g

Zsír

  • Összesen
    193.9 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    638 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8752 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    2219 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    265 mg
  • Foszfor
    1717 mg
  • Nátrium
    4462 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    877.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1208 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    149 mg
  • D vitamin:
    103 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    308 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1198 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    317 micro
Összesen 2819 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    484.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    247 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 156 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát kisütjük (mi hasábként szeretjük a legjobban).
  2. A párizsit apró kockára vágjuk (az eredeti recept szerint daráljuk), beletesszük a tejfölbe, hozzáadjuk a tojást, majd sózzuk, borsozzuk.
  3. A sajtot lereszeljük, felét a tejfölös-parizeres masszába keverjük (én kevés füstölt sajtot is szoktam tenni bele).
  4. A masszát a kisült burgonya tetejére halmozzuk, megszórjuk a maradék sajttal, és forró sütőben összesütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 228
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 30596
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Édesanyám találta ezt a receptet egy újságban. Egyszerű, gyorsan elkészíthető, és bár ronda, nagyon finom :).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...