r
Nosalty Logó

Sváby András féle halászlé

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Nosalty
Sváby András féle halászlé
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 265 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1585 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 58 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    958.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    681 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    280.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    1482 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    866 micro
  • β-crypt
    204 micro
  • Likopin
    429 micro
  • Lut-zea
    414 micro
Összesen 265 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    174 g

Zsír

  • Összesen
    53.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    594 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5753.4 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    623 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    396 mg
  • Foszfor
    4086 mg
  • Nátrium
    494 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.3 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1684.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    573 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    221 mg
  • D vitamin:
    8892 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    374 micro
  • Kolin:
    659 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    192 micro
  • β-karotin
    5196 micro
  • β-crypt
    1224 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    2483 micro
Összesen 1585 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    325 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    190 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    94 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 58 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A halat lepikkelyezzük, megtisztítjuk, lefilézzük.
  2. A pontyfiléket hajszálvékony csíkokban beirdaljuk, majd ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, és besózzuk. A hal többi részét az ikra, a tej és a fej kivételével félretesszük.
  3. A hagymát felkockázzuk, rádobjuk a hal részeit (a filét nem), és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Forrás után hozzádobjuk a felszeletelt paradicsomot és a paprikát. Kb. 30 percig főzzük, majd egy szűrő segítségével átnyomkodjuk a levet.
  4. Az így nyert alaplevet ismét felforraljuk, majd sóval és pirospaprikával ízesítjük. 15-20 percig rotyogtatjuk, utána hozzáadjuk a csíkokra vágott pontyfilét, és kb. 2-4 perc alatt puhára főzzük.
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 46824
  • Feltöltés dátuma: 2018. szeptember 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez nem szegedi, ez nem bajai, nem vajdasági, ez itt Sváby-féle halászlé!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...