r
Nosalty Logó

Sütőtökszószos hajdina tészta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Sütőtökszószos hajdina tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír

tészta összegyúrása

sütőtökszósz

hajdina tészta

Összesen 554 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír

tészta összegyúrása

sütőtökszósz

hajdina tészta

Összesen 2212 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír

tészta összegyúrása

sütőtökszósz

hajdina tészta

Összesen 183 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1905.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    274 mg
  • Foszfor
    381 mg
  • Nátrium
    1116 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    124.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    331 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    499 micro
  • β-karotin
    2531 micro
  • β-crypt
    2077 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    220 micro
Összesen 554 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    64.6 g

Zsír

  • Összesen
    87.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7620.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    466 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    1097 mg
  • Foszfor
    1524 mg
  • Nátrium
    4463 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    325.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    498.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1326 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    282 micro
  • Kolin:
    220 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    1997 micro
  • β-karotin
    10124 micro
  • β-crypt
    8310 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    880 micro
Összesen 2212 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    628.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    368 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    165 micro
  • β-karotin
    835 micro
  • β-crypt
    686 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 183 kcal

Hozzávalók

tészta összegyúrása

sütőtökszósz

hajdina tészta

Elkészítés

tészta összegyúrása

  1. A vízbe keverjük az almaecetet.
  2. A hajdinaliszt felét egy keverőtálba öntjük. Az almaecetes vizet belekeverjük csomómentesre.
  3. A maradék hajdinalisztet púpos evőkanalanként keverjük, majd gyúrjuk bele a tésztába. Könnyen formázható, de már alig ragadó tésztát kell kapjunk.
  4. Fóliával lefedett tálba tesszük, és a hűtőben 1-2 napig pihentetjük.

sütőtökszósz

  1. A sütőtökpürét az olívaolajjal, növényi tejjel és a görög joghurttal összeturmixoljuk.
  2. Egy wokba vagy nagyobb főzőedénybe borítjuk, belekeverjük a borsot és pirospaprikát, és alacsony lángon felmelegítjük.
  3. A tűzhelyen hagyjuk, míg a tésztát kinyújtjuk, mert ide fogjuk főzés után dobni a tésztát.

hajdina tészta

  1. Közepes főzőedényben vizet forralunk. Ha felforrt, beledobjuk a sót.
  2. Közben a tésztát 4 részre osztjuk. 3 darabot visszateszünk a hűtőbe. Az egyik darabot bőségesen lisztezett deszkán 1 mm vékonyra nyújtjuk. Tetszés szerint felvágjuk - én rombuszokra daraboltam.
  3. 1 perc alatt kifőzzük a tésztát, lyukas kanállal kiemeljük, és a sütőtökpürébe keverjük. Ha a tészta nedves, és kis víz belecsöpög a sütőtökszószba, semmi baj.
  4. A maradék tésztával is hasonlóképpen járunk el.
  5. 4 tál között elosztva, sajtreszelékkel megszórva tálaljuk még melegen.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 5
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 900
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 05.

Ajánló

Mindenmentes laktató ebéd vagy vacsi, ha vegán sajtot használunk. Allergiában szenvedő vendégeknek kiváló. A tésztát nyújtás és feldarabolás után papírral lefedett tepsin száríthatjuk egy hétig, mielőtt kifőznénk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A tésztát előző nap kell összegyúrni. Munkaigényes, de laktató. A párom egyik kedvence.

Hozzávalók

tészta összegyúrása

sütőtökszósz

hajdina tészta

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...