Sütőtökszószos hajdina tészta
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 9% Zsír
tészta összegyúrása
-
71g sütőtök27 kcal
-
50g görög joghurt52 kcal
-
14g olívaolaj124 kcal
-
13g növényi tej6 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
10 kcal
sütőtökszósz
-
100g hajdinaliszt335 kcal
-
0g almaecet0 kcal
-
50g víz0 kcal
-
3g só0 kcal
hajdina tészta
Összesen
554
kcal
- 7% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 9% Zsír
tészta összegyúrása
-
285g sütőtök108 kcal
-
200g görög joghurt206 kcal
-
56g olívaolaj495 kcal
-
50g növényi tej24 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
10g parmezán sajt39 kcal
sütőtökszósz
-
400g hajdinaliszt1340 kcal
-
0g almaecet0 kcal
-
200g víz0 kcal
-
11g só0 kcal
hajdina tészta
Összesen
2212
kcal
- 7% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 9% Zsír
tészta összegyúrása
-
23.5g sütőtök9 kcal
-
16.5g görög joghurt17 kcal
-
4.6g olívaolaj41 kcal
-
4.1g növényi tej2 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0.8g parmezán sajt3 kcal
sütőtökszósz
-
33g hajdinaliszt111 kcal
-
0g almaecet0 kcal
-
16.5g víz0 kcal
-
0.9g só0 kcal
hajdina tészta
Összesen
183
kcal
- 7% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 16.1 g
Zsír
-
Összesen 21.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1905.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 116 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 274 mg
-
Foszfor 381 mg
-
Nátrium 1116 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 81.3 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 124.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 331 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 71 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 499 micro
-
β-karotin 2531 micro
-
β-crypt 2077 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 220 micro
Összesen
554
kcal
- 7% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 64.6 g
Zsír
-
Összesen 87.6 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 46 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7620.4 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 466 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 1097 mg
-
Foszfor 1524 mg
-
Nátrium 4463 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 325.3 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 45 mg
VÍZ
-
Összesen 498.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1326 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 50 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 65 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 28 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 282 micro
-
Kolin: 220 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 1997 micro
-
β-karotin 10124 micro
-
β-crypt 8310 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 880 micro
Összesen
2212
kcal
- 7% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 7.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 628.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 126 mg
-
Nátrium 368 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 41.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 109 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 165 micro
-
β-karotin 835 micro
-
β-crypt 686 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 73 micro
Összesen
183
kcal
Hozzávalók
tészta összegyúrása
-
2 dl görög joghurt
-
7 ek olívaolaj
-
0.5 dl növényi tej
-
bors ízlés szerint
-
1 kávéskanál füstölt pirospaprika
sütőtökszósz
-
400 g hajdinaliszt
-
2 teáskanál almaecet
-
2 dl víz
hajdina tészta
Elkészítés
tészta összegyúrása
- A vízbe keverjük az almaecetet.
- A hajdinaliszt felét egy keverőtálba öntjük. Az almaecetes vizet belekeverjük csomómentesre.
- A maradék hajdinalisztet púpos evőkanalanként keverjük, majd gyúrjuk bele a tésztába. Könnyen formázható, de már alig ragadó tésztát kell kapjunk.
- Fóliával lefedett tálba tesszük, és a hűtőben 1-2 napig pihentetjük.
sütőtökszósz
- A sütőtökpürét az olívaolajjal, növényi tejjel és a görög joghurttal összeturmixoljuk.
- Egy wokba vagy nagyobb főzőedénybe borítjuk, belekeverjük a borsot és pirospaprikát, és alacsony lángon felmelegítjük.
- A tűzhelyen hagyjuk, míg a tésztát kinyújtjuk, mert ide fogjuk főzés után dobni a tésztát.
hajdina tészta
- Közepes főzőedényben vizet forralunk. Ha felforrt, beledobjuk a sót.
- Közben a tésztát 4 részre osztjuk. 3 darabot visszateszünk a hűtőbe. Az egyik darabot bőségesen lisztezett deszkán 1 mm vékonyra nyújtjuk. Tetszés szerint felvágjuk - én rombuszokra daraboltam.
- 1 perc alatt kifőzzük a tésztát, lyukas kanállal kiemeljük, és a sütőtökpürébe keverjük. Ha a tészta nedves, és kis víz belecsöpög a sütőtökszószba, semmi baj.
- A maradék tésztával is hasonlóképpen járunk el.
- 4 tál között elosztva, sajtreszelékkel megszórva tálaljuk még melegen.
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 5
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 900
- Feltöltés dátuma: 2015. december 05.
Ajánló
Mindenmentes laktató ebéd vagy vacsi, ha vegán sajtot használunk. Allergiában szenvedő vendégeknek kiváló. A tésztát nyújtás és feldarabolás után papírral lefedett tepsin száríthatjuk egy hétig, mielőtt kifőznénk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A tésztát előző nap kell összegyúrni. Munkaigényes, de laktató. A párom egyik kedvence.