Sütőtökös csokoládétorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gizi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 4% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 25% Zsír
A tésztához
-
31g étcsokoládé171 kcal
-
38g finomliszt137 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
19 kcal
-
75g sütőtök28 kcal
-
32g napraforgó olaj282 kcal
A krémhez
-
63g mascarpone253 kcal
-
38g porcukor145 kcal
-
10 kcal
-
126 kcal
-
2g narancshéj1 kcal
A tetejére
-
31g étcsokoládé171 kcal
Összesen
1574
kcal
- 4% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 25% Zsír
A tésztához
-
125g étcsokoládé683 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
300g sütőtök113 kcal
-
128g napraforgó olaj1127 kcal
A krémhez
-
250g mascarpone1010 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
200g növényi habtejszín502 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
A tetejére
-
125g étcsokoládé683 kcal
Összesen
6285
kcal
- 4% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 25% Zsír
A tésztához
-
7g étcsokoládé38 kcal
-
8.4g finomliszt31 kcal
-
0.7g sütőpor0 kcal
-
0.1g szódabikarbóna0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
6.2g tojás8 kcal
-
11.2g porcukor43 kcal
-
1.1g vaníliás cukor4 kcal
-
16.8g sütőtök6 kcal
-
7.1g napraforgó olaj63 kcal
A krémhez
-
14g mascarpone57 kcal
-
8.4g porcukor32 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
11.2g növényi habtejszín28 kcal
-
0.3g narancshéj0 kcal
A tetejére
-
7g étcsokoládé38 kcal
Összesen
350
kcal
- 4% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
β-crypt
Fehérje
-
Összesen 16.5 g
Zsír
-
Összesen 91.3 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 96 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1460.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 309 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 125 mg
-
Foszfor 536 mg
-
Nátrium 457 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 174.5 g
-
Cukor 128 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 79.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 375 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 75 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 530 micro
-
β-karotin 2679 micro
-
β-crypt 2190 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 148 micro
Összesen
1574
kcal
- 4% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
β-crypt
Fehérje
-
Összesen 66 g
Zsír
-
Összesen 365.1 g
-
Telített zsírsav 118 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 86 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 52 g
-
Koleszterin 384 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5842.7 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 92 mg
-
Kálcium 1235 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 501 mg
-
Foszfor 2143 mg
-
Nátrium 1829 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 697.9 g
-
Cukor 513 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 316.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1502 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 58 mg
-
C vitamin: 61 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 154 micro
-
Kolin: 300 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 2119 micro
-
β-karotin 10715 micro
-
β-crypt 8758 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 591 micro
Összesen
6285
kcal
- 4% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
β-crypt
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 20.4 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 326.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 120 mg
-
Nátrium 102 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 17.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 84 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 119 micro
-
β-karotin 599 micro
-
β-crypt 490 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 33 micro
Összesen
350
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
12.5 dkg étcsokoládé
-
15 dkg finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
1 kk szódabikarbóna
-
1 tk fahéj
-
1 csipet só
-
2 db tojás
-
20 dkg porcukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
1.5 dl napraforgó olaj
A krémhez
-
25 dkg mascarpone
-
15 dkg porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
2 dl növényi habtejszín
-
1 narancsból nyert narancshéj
A tetejére
-
12.5 dkg étcsokoládé
Elkészítés
A tésztához
- A csokoládét gőzfürdő fölött olvasszuk fel, majd hagyjuk kihűlni (közben többször keverjük át).
- A lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával, ízlés szerint fahéjjal és egy csipet sóval keverjük össze.
- Az egész tojásokat keverjük simára a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd keverjük hozzá az olvasztott csokoládét, a sütőtökpürét és az olajat.
- Ezután szitáljuk a masszához a lisztes keveréket, és keverjük alaposan össze, majd két darab 20 cm-es tortaformában osszuk el egyenlően a masszát (ha nem szilikonos a sütőforma, akkor alaposan kenjük, és lisztezzük ki).
- Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 25-30 percig (tűpróbáig).
- A sütőből kivéve hagyjuk a megsült tésztát pár percig a formákban, majd a formákból kivéve tegyük rácsra, és hűtsük ki egészen.
- A krémhez a mascarponét keverjük simára ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt narancshéjjal.
- A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá a mascarponés krémhez.
- Az egyik tortalapot helyezzük rá egy tortatálra, majd kenjük meg a krémmel. Ezután helyezzük rá a másik tortalapot, és kenjük rá a maradék krémet.
- Ezután helyezzük be a hűtőbe legalább egy órára, hogy a krém megdermedjen, és az ízek összeérjenek.
- A csokoládét olvasszuk fel gőzfürdő fölött, majd vegyük ki a hűtőből a tortát, és csorgassuk rá a tetejére (a csokoládé pár perc alatt megdermed a hideg torta tetején).
- Tálaláskor éles késsel, ízlés szerint szeleteljük fel a tortát.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 2 x 20
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 64
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2512
- Feltöltés dátuma: 2014. november 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Gizi
382 recept
A sütőtöktől finom, szaftos lesz a torta tésztája.