r
Nosalty Logó

Sütőtökös csokoládétorta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gizi
Sütőtökös csokoládétorta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

1574
Kalória
16.5g
Fehérje
174.5g
Szénhidrátok
91.3g
Zsír
79.2g
Víz
96g
Koleszterin
6.8g
Rost
128.3g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1574 kcal
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 6285 kcal
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 350 kcal
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    91.3 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1460.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    309 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    536 mg
  • Nátrium
    457 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    174.5 g
  • Cukor
    128 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    79.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    375 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    530 micro
  • β-karotin
    2679 micro
  • β-crypt
    2190 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 1574 kcal
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    66 g

Zsír

  • Összesen
    365.1 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    384 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5842.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    1235 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    501 mg
  • Foszfor
    2143 mg
  • Nátrium
    1829 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    697.9 g
  • Cukor
    513 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    316.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1502 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    58 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    154 micro
  • Kolin:
    300 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    2119 micro
  • β-karotin
    10715 micro
  • β-crypt
    8758 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    591 micro
Összesen 6285 kcal
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    326.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    17.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    119 micro
  • β-karotin
    599 micro
  • β-crypt
    490 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 350 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A csokoládét gőzfürdő fölött olvasszuk fel, majd hagyjuk kihűlni (közben többször keverjük át).
  2. A lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával, ízlés szerint fahéjjal és egy csipet sóval keverjük össze.
  3. Az egész tojásokat keverjük simára a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd keverjük hozzá az olvasztott csokoládét, a sütőtökpürét és az olajat.
  4. Ezután szitáljuk a masszához a lisztes keveréket, és keverjük alaposan össze, majd két darab 20 cm-es tortaformában osszuk el egyenlően a masszát (ha nem szilikonos a sütőforma, akkor alaposan kenjük, és lisztezzük ki).
  5. Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 25-30 percig (tűpróbáig).
  6. A sütőből kivéve hagyjuk a megsült tésztát pár percig a formákban, majd a formákból kivéve tegyük rácsra, és hűtsük ki egészen.
  7. A krémhez a mascarponét keverjük simára ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt narancshéjjal.
  8. A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá a mascarponés krémhez.
  9. Az egyik tortalapot helyezzük rá egy tortatálra, majd kenjük meg a krémmel. Ezután helyezzük rá a másik tortalapot, és kenjük rá a maradék krémet.
  10. Ezután helyezzük be a hűtőbe legalább egy órára, hogy a krém megdermedjen, és az ízek összeérjenek.
  11. A csokoládét olvasszuk fel gőzfürdő fölött, majd vegyük ki a hűtőből a tortát, és csorgassuk rá a tetejére (a csokoládé pár perc alatt megdermed a hideg torta tetején).
  12. Tálaláskor éles késsel, ízlés szerint szeleteljük fel a tortát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 2 x 20

A sütőtöktől finom, szaftos lesz a torta tésztája.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

5 étel, amit Ferenc pápa nagyon szeretett

Április 21-én, húsvéthétfőn hunyt el a katolikus egyház 266. pápája, Jorge Mario Bergoglio. Rá emlékezve összegyűjtöttük kedvenc ételeit, melyek között argentin és olasz fogások kaptak helyet. Mi így emlékezünk rá.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!