r
Nosalty Logó

Sütőtökös csokoládétorta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gizi
Sütőtökös csokoládétorta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

1574
Kalória
16.5g
Fehérje
174.5g
Szénhidrátok
91.3g
Zsír
79.2g
Víz
96g
Koleszterin
6.8g
Rost
128.3g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1574 kcal
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 6285 kcal
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 350 kcal
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    91.3 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1460.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    309 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    536 mg
  • Nátrium
    457 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    174.5 g
  • Cukor
    128 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    79.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    375 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    530 micro
  • β-karotin
    2679 micro
  • β-crypt
    2190 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 1574 kcal
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    66 g

Zsír

  • Összesen
    365.1 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    384 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5842.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    1235 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    501 mg
  • Foszfor
    2143 mg
  • Nátrium
    1829 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    697.9 g
  • Cukor
    513 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    316.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1502 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    58 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    154 micro
  • Kolin:
    300 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    2119 micro
  • β-karotin
    10715 micro
  • β-crypt
    8758 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    591 micro
Összesen 6285 kcal
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    326.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    17.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    119 micro
  • β-karotin
    599 micro
  • β-crypt
    490 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 350 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A csokoládét gőzfürdő fölött olvasszuk fel, majd hagyjuk kihűlni (közben többször keverjük át).
  2. A lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával, ízlés szerint fahéjjal és egy csipet sóval keverjük össze.
  3. Az egész tojásokat keverjük simára a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd keverjük hozzá az olvasztott csokoládét, a sütőtökpürét és az olajat.
  4. Ezután szitáljuk a masszához a lisztes keveréket, és keverjük alaposan össze, majd két darab 20 cm-es tortaformában osszuk el egyenlően a masszát (ha nem szilikonos a sütőforma, akkor alaposan kenjük, és lisztezzük ki).
  5. Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 25-30 percig (tűpróbáig).
  6. A sütőből kivéve hagyjuk a megsült tésztát pár percig a formákban, majd a formákból kivéve tegyük rácsra, és hűtsük ki egészen.
  7. A krémhez a mascarponét keverjük simára ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt narancshéjjal.
  8. A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá a mascarponés krémhez.
  9. Az egyik tortalapot helyezzük rá egy tortatálra, majd kenjük meg a krémmel. Ezután helyezzük rá a másik tortalapot, és kenjük rá a maradék krémet.
  10. Ezután helyezzük be a hűtőbe legalább egy órára, hogy a krém megdermedjen, és az ízek összeérjenek.
  11. A csokoládét olvasszuk fel gőzfürdő fölött, majd vegyük ki a hűtőből a tortát, és csorgassuk rá a tetejére (a csokoládé pár perc alatt megdermed a hideg torta tetején).
  12. Tálaláskor éles késsel, ízlés szerint szeleteljük fel a tortát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 2 x 20

A sütőtöktől finom, szaftos lesz a torta tésztája.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!