Sütőtökös-burgonyás kenyér
- 7% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 7% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 7% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
48.8g finomliszt178 kcal
-
20.9g sütőtök8 kcal
-
10.5g burgonya6 kcal
-
1.4g élesztő1 kcal
-
7g tej4 kcal
-
7g joghurt4 kcal
-
0.6g só0 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
-
3.5g szárított paradicsom9 kcal
- 7% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 23.1 g
Zsír
-
Összesen 3.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1528.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 61 mg
-
Kálcium 134 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 96 mg
-
Foszfor 311 mg
-
Nátrium 919 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 157.1 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 124.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 347 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 116 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 525 micro
-
β-karotin 2729 micro
-
β-crypt 2187 micro
-
Likopin 5738 micro
-
Lut-zea 211 micro
- 7% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 92.3 g
Zsír
-
Összesen 14.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6115.7 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 246 mg
-
Kálcium 535 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 383 mg
-
Foszfor 1243 mg
-
Nátrium 3675 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 628.5 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 499.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1390 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 95 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 465 micro
-
Kolin: 160 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 2102 micro
-
β-karotin 10918 micro
-
β-crypt 8747 micro
-
Likopin 22951 micro
-
Lut-zea 846 micro
- 7% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 426.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 87 mg
-
Nátrium 256 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 34.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 97 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 147 micro
-
β-karotin 761 micro
-
β-crypt 610 micro
-
Likopin 1600 micro
-
Lut-zea 59 micro
Hozzávalók
-
2 dkg élesztő
-
1 dl tej
-
1.5 teáskanál só
-
1 teáskanál cukor
-
5 dkg szárított paradicsom
Elkészítés
- Kisebb fazékba tesszük a kockára vágott burgonyát és sütőtököt, felöntjük annyi vízzel amennyi ellepi, és puhára főzzük.
- A langyos tejbe keverjük a cukrot, majd hozzámorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
- Villával vagy burgonyatörővel még melegen megtörjük a főtt burgonyát és sütőtököt, majd langyosra hűtjük.
- Hozzákeverjük a felfuttatott élesztőt és a joghurtot. Lisztet a sóval együtt a sütőtökös keverékhez adjuk, majd bedagasztjuk a tésztát. (Ha ragad, kevés lisztet adunk hozzá.)
- Letakarva, langyos helyen a duplájára kelesztjük, majd ketté osztjuk a tésztát. Lisztezett felületen mindkettőt egyenként téglalap alakúra nyújtjuk, és megszórjuk a felaprított aszalt paradicsommal.
- A hosszanti oldala mentén középre hajtjuk a tészta 1/3 részét, majd ráhajtjuk a másik oldal felőli 1/3 részt.
- Sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük a kenyereket, 15-20 percig pihentetjük, majd éles késsel vagy pengével rézsútosan bevagdossuk. Előmelegített sütőben készre sütjük.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 46
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2888
- Feltöltés dátuma: 2011. november 11.
Ajánló
Magában, vajjal vagy pirítósként fogyasztva egyaránt finom.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Burgonyás kenyér sütésére készülődve támadt az az ötletem, hogy mi lenne, ha a főzésre váró burgonya mellé, hámozott, kockára vágott sütőtök is kerülne. Kipróbáltam, és egy örömteli élménnyel lettem gazdagabb. A sütőtök édeskés íze, zamata miatt tejjel dagasztottam a kenyeret, de kevés joghurt is került a tésztába. Már sülés közben is finoman érezni lehetett a sütőtök és kisebb mértékben a burgonya illatát. Az összetevői az ízében is megmutatkoztak, és ez a gyönyörű napságra szín...teljesen magával ragadott: ). Bevallom, szerelem lett belőle. Az első próbálkozás óta szinte minden héten készül valami ebből a tésztából. Az egyik alkalommal sütőtökös bucikat készítettem. Egy másik alkalommal a kinyújtott tésztát aszalt paradicsommal szórtam meg, és hosszúkás alakúra formáztam. Ez utóbbi receptje következik.