r
Nosalty Logó

Sütőtökgnocchi kelbimbóval

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lakos Benedek
Sütőtökgnocchi kelbimbóval
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A gnocchihoz

A szószhoz

858
Kalória
23.3g
Fehérje
144.1g
Szénhidrátok
23.3g
Zsír
315.7g
Víz
-
Koleszterin
11.7g
Rost
6.1g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A gnocchihoz

A szószhoz

Összesen 858 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A gnocchihoz

A szószhoz

Összesen 858 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A gnocchihoz

A szószhoz

Összesen 156 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    23.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    825 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    393 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    144.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    315.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    722 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    142 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    241 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1059 micro
  • β-karotin
    5932 micro
  • β-crypt
    4373 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2174 micro
Összesen 858 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    23.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    825 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    393 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    144.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    315.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    722 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    142 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    241 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1059 micro
  • β-karotin
    5932 micro
  • β-crypt
    4373 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2174 micro
Összesen 858 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    57.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    193 micro
  • β-karotin
    1079 micro
  • β-crypt
    795 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    395 micro
Összesen 156 kcal

Elkészítés

A gnocchihoz

  1. A sütőtökpüréből és lisztből gyúrjunk homogén masszát.
  2. Sodorjunk belőle egy ujjnyi vastag rudat, amit vágjunk fel nagyjából félhüvelyknyi darabokra.
  3. A gnocchikat hagyhatjuk sima felűletűre is, de sokkal különlegesebb lesz a kinézetük, ha egy villa segítségével redőket húzunk beléjük. Ehhez tegyünk a konhyapultra egy felfordított villát, ennek a hátulján nyomjuk a hüvelykujjunkkal a gombócokat magunktól elfelé. Ilyen redős külsővel a szószt is könnyebben felveszik.
  4. Tegyünk fel egy kisebb lábosban vizet forrni a gnocchinak. Alaposan sózzuk meg. Ha lobog, dobáljuk bele a tésztát, és keverjünk egyet az egészen, nehogy leragadjon.
  5. Amikor az összes gnocchi feljött a felszínre, zárjuk el a lángot. Egy bögrével vegyünk ki egy keveset a főzővízből, és tegyük félre a szószhoz. Szűrjük le a tésztát, és gyorsan főzzük meg a szószt.

A szószhoz

  1. A kelbimbót mossuk és töröljük meg, majd vágjuk negyedekbe a szemeket.
  2. Egy serpenyőben melegítsünk kevés olajat, amin kezdjük el pirítani a kelbimbót. Kissé kapassuk oda, hogy elmélyüljön az íze. Öntsük nyakon a kókusztejjel, és annyi főzővízzel, hogy kissé fellazuljon a szósz állaga. Szórjuk bele a fűszereket, és 1 percig hagyjuk rotyogni.
  3. Öntsük a szószhoz a gnocchit, és pár gyors mozdulattal forgassuk össze. Ha szükség lenne rá, főzővízzel tovább lazíthatjuk a szószt. Aktívan már ne főzzük a tésztát, mert túl puha lesz. Tálaljuk frissen, azon melegében.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 10 perc

Mert a gnocchi nem csak krumpliból készülhet! A csodás narancs színben pompázó sütőtökös verzió ugyanolyan egyszerű, mint a klasszikus, de sokkal különlegesebb is. Megéri, nem?

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Gnocchi-spagetti

Ha szeretitek a gnocchit, akkor ez a burgonyás tésztaspagetti is nektek való lesz: extra puha és vastag szálakkal és nem mindennapi külsővel csábít! Itt az ideje, hogy egy picit másképp ...

Gerzsenyi Flóra

Gnocchi sütőben besütve

A gnocchi mindenhogy isteni, de besütve a kedvencünk. A Candy által biztosított sütőben gyönyörűen ráolvasztottuk a sajtot a gnocchira. Bazsalikommal tálaltuk, és egyből el is fogyott.

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Gyors cacio e pepe

Imádjuk ezt a cacio e pepe receptet, mert mindössze 4 összetevőt igényel! Nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető, így tökéletes hétköznapra, ebédre vagy munka után vacsorára. Ez ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!