Sütőben sült sajtos - tejszínes rántott hús
- 15% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
169g csirkemellfilé203 kcal
-
19g rizsliszt69 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
38g trappista sajt132 kcal
-
75g főzőtejszín98 kcal
-
25g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 15% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
675g csirkemellfilé810 kcal
-
75g rizsliszt275 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
150g trappista sajt528 kcal
-
300g főzőtejszín393 kcal
-
100g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 15% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
47.9g csirkemellfilé57 kcal
-
5.3g rizsliszt19 kcal
-
7.8g tojás10 kcal
-
10.6g trappista sajt37 kcal
-
21.3g főzőtejszín28 kcal
-
7.1g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 15% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 53.4 g
Zsír
-
Összesen 26.2 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 286 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1472.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 57 mg
-
Kálcium 349 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 73 mg
-
Foszfor 632 mg
-
Nátrium 357 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 247.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 245 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 231 mg
-
Retinol - A vitamin: 243 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 122 micro
- 15% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 213.6 g
Zsír
-
Összesen 104.8 g
-
Telített zsírsav 53 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 1142 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5890 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 226 mg
-
Kálcium 1394 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 294 mg
-
Foszfor 2528 mg
-
Nátrium 1429 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 74.5 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 991.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 979 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 124 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 67 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 145 micro
-
Kolin: 922 mg
-
Retinol - A vitamin: 970 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 110 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 487 micro
- 15% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.1 g
Zsír
-
Összesen 7.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 81 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 417.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 99 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 179 mg
-
Nátrium 101 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 70.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 69 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 69 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 35 micro
Hozzávalók
-
2 db tojás
-
3 dl főzőtejszín
-
1 dl víz
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- Első lépésként lereszeljük a sajtot, majd felkészülünk lelkileg a "panírozásra". (Nem tartozik a kedvenc konyhatechnológiai műveleteim közé.)
- A húst felszeleteljük, és ha nem voltunk túl ügyesek és nem lettek egyenletesek a szeletek, akkor húskloffolóval igazítunk rajtuk (két folpack között, mert mosogatni nem szeretek). Sózzuk, borsozzuk.
- Kikészítünk három tányért. Az elsőbe kerül a rizsliszt, a másodikba a két tojás némi vízzel picit felverve, kevés só és bors, a harmadikba pedig a reszelt sajt.
- Az elkészült szeleteket egy tepsibe fektetjük. (Ha nincs elég nagy tepsink, akkor érdemes kettőbe tenni, mert a husik nem lehetnek fedésben). Nem teszünk alá sem olajat, sem vizet. Ha megtelt a tepsi, akkor ráborítjuk a tejszínt, és betoljuk az előmelegített sütőbe, szép pirosra sütjük a tetejét.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 74
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 10133
- Feltöltés dátuma: 2011. október 31.
Ajánló
Ajánlom elfoglalt háziasszonyoknak, vagy a lustáknak. :) Azoknak, akik jól meg akarják etetni a vendégeiket, vagy éppen csak jól akarják lakatni a családot.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Az alábbi étel az egyik kedvenc vasárnapi ebédem. Vendégvárónak is finom, bár kicsit pepecs. De amennyi bókot be lehet vele seperni!!!! És ez mindig kárpótol! Nem utolsó sorban másnaposan is finom, tehát jókora adagot lehet belőle készíteni. A legnehezebb, hogy a család elől eldugdossam a maradékot, mert különben jártukban- keltükben elfogy! Nevezhetjük rántott húsnak, mert ahogy az ember eszi, úgy tényleg olyan... de mégsem. Ja, és nincs olajszag és olajpazarlás, sőt az olajas flakon még csak elő sem kerül! Nem éppen a klasszikus értelemben vett diétás étel. De kérdem én: melyik magyar ember ne kívánná meg néha a rántott húst? És ha már rántott hús, akkor inkább ez!! :)