r
Nosalty Logó

Sütőben sült sajtos - tejszínes rántott hús

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sütőben sült sajtos - tejszínes rántott hús
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 537 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2144 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 151 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.4 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    286 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1472.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    349 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    632 mg
  • Nátrium
    357 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    247.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    245 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    231 mg
  • Retinol - A vitamin:
    243 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 537 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    213.6 g

Zsír

  • Összesen
    104.8 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5890 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    226 mg
  • Kálcium
    1394 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    294 mg
  • Foszfor
    2528 mg
  • Nátrium
    1429 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    991.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    979 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    124 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    922 mg
  • Retinol - A vitamin:
    970 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    487 micro
Összesen 2144 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    417.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 151 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Első lépésként lereszeljük a sajtot, majd felkészülünk lelkileg a "panírozásra". (Nem tartozik a kedvenc konyhatechnológiai műveleteim közé.)
  2. A húst felszeleteljük, és ha nem voltunk túl ügyesek és nem lettek egyenletesek a szeletek, akkor húskloffolóval igazítunk rajtuk (két folpack között, mert mosogatni nem szeretek). Sózzuk, borsozzuk.
  3. Kikészítünk három tányért. Az elsőbe kerül a rizsliszt, a másodikba a két tojás némi vízzel picit felverve, kevés só és bors, a harmadikba pedig a reszelt sajt.
  4. Az elkészült szeleteket egy tepsibe fektetjük. (Ha nincs elég nagy tepsink, akkor érdemes kettőbe tenni, mert a husik nem lehetnek fedésben). Nem teszünk alá sem olajat, sem vizet. Ha megtelt a tepsi, akkor ráborítjuk a tejszínt, és betoljuk az előmelegített sütőbe, szép pirosra sütjük a tetejét.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 10133
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 31.

Ajánló

Ajánlom elfoglalt háziasszonyoknak, vagy a lustáknak. :) Azoknak, akik jól meg akarják etetni a vendégeiket, vagy éppen csak jól akarják lakatni a családot. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az alábbi étel az egyik kedvenc vasárnapi ebédem. Vendégvárónak is finom, bár kicsit pepecs. De amennyi bókot be lehet vele seperni!!!! És ez mindig kárpótol! Nem utolsó sorban másnaposan is finom, tehát jókora adagot lehet belőle készíteni. A legnehezebb, hogy a család elől eldugdossam a maradékot, mert különben jártukban- keltükben elfogy! Nevezhetjük rántott húsnak, mert ahogy az ember eszi, úgy tényleg olyan... de mégsem. Ja, és nincs olajszag és olajpazarlás, sőt az olajas flakon még csak elő sem kerül! Nem éppen a klasszikus értelemben vett diétás étel. De kérdem én: melyik magyar ember ne kívánná meg néha a rántott húst? És ha már rántott hús, akkor inkább ez!! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...