Sütőben sült rizses hús
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Hering András
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 12% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
175g sertéscomb319 kcal
-
50g rizs179 kcal
-
25g füstölt szalonna164 kcal
-
25g paprika4 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
Összesen
683
kcal
- 12% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
700g sertéscomb1274 kcal
-
200g rizs716 kcal
-
100g füstölt szalonna655 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
Összesen
2730
kcal
- 12% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
50.4g sertéscomb92 kcal
-
14.4g rizs52 kcal
-
7.2g füstölt szalonna47 kcal
-
7.2g paprika1 kcal
-
14.4g paradicsom3 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
6.5g vöröshagyma2 kcal
Összesen
197
kcal
- 12% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 41.2 g
Zsír
-
Összesen 36.4 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 133 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 750.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 43 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 57 mg
-
Foszfor 469 mg
-
Nátrium 138 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 217.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 34 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 129 micro
-
Kolin: 128 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 55 micro
-
β-karotin 267 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1287 micro
-
Lut-zea 132 micro
Összesen
683
kcal
- 12% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 164.6 g
Zsír
-
Összesen 145.7 g
-
Telített zsírsav 50 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 64 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 531 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3001.9 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 170 mg
-
Kálcium 141 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 227 mg
-
Foszfor 1876 mg
-
Nátrium 554 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 177.5 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 868.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 137 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 99 mg
-
D vitamin: 126 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 54 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 517 micro
-
Kolin: 510 mg
-
Retinol - A vitamin: 38 micro
-
α-karotin 219 micro
-
β-karotin 1069 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 529 micro
Összesen
2730
kcal
- 12% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 11.8 g
Zsír
-
Összesen 10.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 216 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 135 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 77 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 370 micro
-
Lut-zea 38 micro
Összesen
197
kcal
Hozzávalók
-
20 dkg rizs
-
1 ek füstölt pirospaprika
-
1 teáskanál cayenne paprika
-
1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
-
só ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
Elkészítés
- Kockázzuk fel a szalonnát apró darabokra, majd tegyük egy nagyobb serpenyőbe vagy öntöttvas edénybe. Kezdjük el pirítani, olvasszuk ki a zsírját, majd merjük ki a pörcdarabokat, tegyük félre őket.
- A frissen kisült szalonnazsíron futtassuk meg az apróra vágott hagymát (én mindig újhagymát aprítok, mert sokkal frissebb ízt ad az alapnak), pároljuk üvegesre.
- Ha megpuhult a hagyma, adjuk hozzá a húskockákat, forgassuk össze, majd süssük kifehéredésig.
- Ezután szórjuk meg pirospaprikával, alaposan keverjük össze. Adjuk hozzá a felkockázott paprikát és paradicsomot is, ezt is keverjük össze, majd addig főzzük, amíg a zöldségek kissé összeesnek.
- Öntsük fel fél liter vízzel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük őrölt köménnyel és cayenne-borssal. Forraljuk össze a pörköltalapot, majd alacsony hőfokra kapcsolva rotyogtassuk össze, nagyjából 30 perc alatt.
- Ha kellően nagy és tűzálló edényben főztük eddig, adjuk hozzá a pörkölthöz a rizst és a félretett szalonnapörcöt. Ha szükséges, vegyünk elő egy nagyobb tepsit/jénait vagy öntöttvas edényt, és öntsük az aljába a rizst, merjük rá a pörköltet és a pörcöt, majd alaposan forgassuk össze. Fedjük le (akár az edény fedelével vagy egy alufóliával), ezután mehet a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol további 40-50 percig sütjük. Sütés közben érdemes többször is átkeverni, illetve pótolni az elpárolgott nedvességet. Akkor lesz tökéletes a sült rizses hús, ha a rizs az összes szaftot magába szívta, és a hússal együtt teljesen megpuhult. Én a legvégén fedő nélkül is rápirítok a sütőben, hogy felül tökéletesen ropogós, belül szaftos végeredményt kapjak.
- Savanyított vagy fermentált zöldségekkel tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 50 perc
- Receptkönyvben: 95
- Tegnapi nézettség: 9
- 7 napos nézettség: 80
- Össznézettség: 8751
- Feltöltés dátuma: 2023. december 01.
Ajánló
A klasszikus, magyaros rizses hús sütőben sült verziójának előnye, hogy a sütőben még jobban összeérnek az ízek, illetve egyszerre ropogós és szaftosan puha textúrát kapunk. Érdemes időt szánni rá, mert minden perc sütés megéri a végeredményt.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Hering András
182 recept
Isteni hétvégi ebéd (főleg a téli időszakban).