r
Nosalty Logó

Sütőben sült rizses hús

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Hering András
Sütőben sült rizses hús
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

683
Kalória
41.2g
Fehérje
44.4g
Szénhidrátok
36.4g
Zsír
217.1g
Víz
132.8g
Koleszterin
2.7g
Rost
2.7g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 683 kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2730 kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 197 kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    41.2 g

Zsír

  • Összesen
    36.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    750.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    469 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    217.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    267 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 683 kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    164.6 g

Zsír

  • Összesen
    145.7 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    531 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3001.9 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    227 mg
  • Foszfor
    1876 mg
  • Nátrium
    554 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    177.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    868.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    99 mg
  • D vitamin:
    126 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    517 micro
  • Kolin:
    510 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    219 micro
  • β-karotin
    1069 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    529 micro
Összesen 2730 kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    216 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    62.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    370 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 197 kcal

Elkészítés

  1. Kockázzuk fel a szalonnát apró darabokra, majd tegyük egy nagyobb serpenyőbe vagy öntöttvas edénybe. Kezdjük el pirítani, olvasszuk ki a zsírját, majd merjük ki a pörcdarabokat, tegyük félre őket.
  2. A frissen kisült szalonnazsíron futtassuk meg az apróra vágott hagymát (én mindig újhagymát aprítok, mert sokkal frissebb ízt ad az alapnak), pároljuk üvegesre.
  3. Ha megpuhult a hagyma, adjuk hozzá a húskockákat, forgassuk össze, majd süssük kifehéredésig.
  4. Ezután szórjuk meg pirospaprikával, alaposan keverjük össze. Adjuk hozzá a felkockázott paprikát és paradicsomot is, ezt is keverjük össze, majd addig főzzük, amíg a zöldségek kissé összeesnek.
  5. Öntsük fel fél liter vízzel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük őrölt köménnyel és cayenne-borssal. Forraljuk össze a pörköltalapot, majd alacsony hőfokra kapcsolva rotyogtassuk össze, nagyjából 30 perc alatt.
  6. Ha kellően nagy és tűzálló edényben főztük eddig, adjuk hozzá a pörkölthöz a rizst és a félretett szalonnapörcöt. Ha szükséges, vegyünk elő egy nagyobb tepsit/jénait vagy öntöttvas edényt, és öntsük az aljába a rizst, merjük rá a pörköltet és a pörcöt, majd alaposan forgassuk össze. Fedjük le (akár az edény fedelével vagy egy alufóliával), ezután mehet a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol további 40-50 percig sütjük. Sütés közben érdemes többször is átkeverni, illetve pótolni az elpárolgott nedvességet. Akkor lesz tökéletes a sült rizses hús, ha a rizs az összes szaftot magába szívta, és a hússal együtt teljesen megpuhult. Én a legvégén fedő nélkül is rápirítok a sütőben, hogy felül tökéletesen ropogós, belül szaftos végeredményt kapjak.
  7. Savanyított vagy fermentált zöldségekkel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Isteni hétvégi ebéd (főleg a téli időszakban).

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Spenótos omlett

A spenótos omlett egy tojásból készült, spenóttal gazdagított étel, amit általában reggelire vagy könnyű ebédként fogyasztanak. Az omlett alapja a felvert tojás, amit serpenyőben ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

50 felett napi 20 gramm ebből a szénhidrátból: nem lesz...

Nem újdonság, hogy az egészséges életmód része a megfelelő táplálkozás, ezzel kapcsolatban pedig van néhány ökölszabály, amit egy bizonyos kor felett kifejezetten érdemes megfogadni. A szénhidrátra hajlamosak vagyunk úgy tekinteni, mint mumusra, pedig nem zárhatjuk ki életünkből. 50 felett például egy bizonyos fajtája igenis egészségtámogató hatású.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!