r
Nosalty Logó

Sütőben sült csirkemell filé

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
Sütőben sült csirkemell filé
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
rántott ételek
  • 18% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1248 kcal
  • 18% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 4991 kcal
  • 18% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 228 kcal
  • 18% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.3 g

Zsír

  • Összesen
    48.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    363 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3439.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    460 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    166 mg
  • Foszfor
    1034 mg
  • Nátrium
    1644 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    288.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    259 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    275 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    209 micro
  • Kolin:
    379 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1094 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1658 micro
Összesen 1248 kcal
  • 18% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    381.3 g

Zsír

  • Összesen
    194.7 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    1450 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13756.5 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    472 mg
  • Kálcium
    1841 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    664 mg
  • Foszfor
    4138 mg
  • Nátrium
    6576 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    404.2 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1154.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1037 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    141 micro
  • K vitamin:
    1101 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    150 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    836 micro
  • Kolin:
    1516 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4376 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6632 micro
Összesen 4991 kcal
  • 18% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    627.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    300 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    200 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    302 micro
Összesen 228 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mellfiléket megmossuk, és nem túl vékonyra felszeleteljük. A vastagabbat vágjuk ketté. 1 nagy csirkemellből legyen 6 szelet. Sózzuk, borsozzuk, és tegyük félre.
  2. A tojásokat verjük fel a liszttel csomómentesre egy kis habverővel. A morzsába keverjünk sót, borsot ízlés szerint, vágott bazsalikomot és petrezselymet. A chilit, a sajtot meg a fokhagymát is reszeljük bele. Keverjük el egy kanál segítségével.
  3. Vegyünk elő egy sütőtepsit, béleljük ki alufóliával, olajjal öntözzük meg.
  4. A hússzeleteket először a tojásba, majd a fűszeres morzsába forgassuk meg, és kézzel nyomkodjuk meg, hogy megtapadjon rajta.
  5. A tepsibe rakjuk szépen sorba. Előmelegített sütőben 200 fokon alsó-felső sütésen 20 percet sütjük. 10 perc után fordítsuk meg a húsokat, folyékony margarinnal öntözzük át a tetejét, és még 10 percig süssük.
  6. Azonnal tálaljuk kedvenc köretünkkel.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23x34
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 222
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 106
  • Össznézettség: 134992
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sütőben sült csirkemell filé
Zsuzsamama56 321 recept

Az így elkészített mellfilé sohasem lesz száraz, élvezhetetlen.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...