r
Nosalty Logó

Sütés nélküli Oreo sajttorta

Júlia
Sütés nélküli Oreo sajttorta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

243
Kalória
4g
Fehérje
27.4g
Szénhidrát
13.4g
Zsír
37.5g
Víz
12.6g
Koleszterin
674.7mg
Élelmi rost
19.5g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 243 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 2906 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 249 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    267.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    37.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 243 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.6 g

Zsír

  • Összesen
    160.6 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3210.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    677 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    745 mg
  • Nátrium
    1574 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    328.5 g
  • Cukor
    234 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    450 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    409 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    403 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 2906 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    274.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    38.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 249 kcal

Elkészítés

  1. A tortaformát kibéleljük sütőpapírral.
  2. Az alap elkészítéséhez az oreo kekszet morzsásítjuk: egy műanyag zacskóban addig csapkodjuk nyújtófával, míg apró darabok nem lesznek, vagy robotgépben morzsásítjuk. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, jól összekeverjük, majd a tortaforma aljára nyomkodjuk egyenletesen. Hűtőben hagyjuk pihenni.
  3. A töltelékhez a lapzselatint beáztatjuk hideg vízbe (kb. 5 perc). A lapokat jól kinyomkodjuk, majd forró vízhez adjuk, hogy feloldódjanak. 2-3 kanálnyi joghurtot adunk hozzá, majd jól elkeverjük. A maradék joghurtot is hozzákeverjük.
  4. A krémsajtot krémesítjük, majd hozzáadjuk a porcukrot. Hozzákeverjük a joghurtos massza felét is, majd csomómentesre keverjük. Végül hozzáadjuk a maradék joghurtos krémet, és jól elkeverjük, míg sima krémet nem kapunk.
  5. A krémet az oreos alapra öntjük, majd a tetejét megszórjuk maradék 5 összetördelt oreoval, és hűtőben hagyjuk pihenni legalább 8 órán át (éjszakán keresztül).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p

Barátnőm kapta a kis tortát születésnapjára, mivel tudom, hogy odavan az Oreo kekszért. Mindenképpen effélét szerettem volna készíteni neki, de a nagy melegben nem esett jól a sütőt bekapcsolni, úgyhogy a sütés nélküli megoldás mellett döntöttem, és nem is bántam meg. 

További receptek

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...