r
Nosalty Logó

Surimivel-gombával töltött palacsintabatyuk

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Surimivel-gombával töltött palacsintabatyuk
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A palacsintához

A töltelékhez

778
Kalória
45.1g
Fehérje
28.1g
Szénhidrátok
53.5g
Zsír
225.7g
Víz
194g
Koleszterin
1.1g
Rost
6.8g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

Összesen 778 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

Összesen 3114 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

Összesen 181 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.1 g

Zsír

  • Összesen
    53.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    194 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1972.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    521 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    526 mg
  • Nátrium
    797 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    225.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    309 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    305 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 778 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    180.5 g

Zsír

  • Összesen
    214.1 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    776 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7889 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    208 mg
  • Kálcium
    2084 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    275 mg
  • Foszfor
    2105 mg
  • Nátrium
    3188 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.4 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    903 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1237 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    24 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    231 micro
  • Kolin:
    293 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1221 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    277 micro
Összesen 3114 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    458.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    185 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    52.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 181 kcal

Elkészítés

A palacsintához

  1. Elkészítjük a palacsintákat (4 db), természetesen a tésztájába csak sót teszünk (2 csipettel).
  2. A gombákat megmossuk, megtisztítjuk, apróbb darabokra felaprítjuk. Kevés vajon serpenyőben megpároljuk.
  3. Rádobjuk a rákfarkakat, sózzuk, borsozzuk, és néhány percig tovább pároljuk.
  4. A tűzről levéve hozzáadjuk a kb. 1cm széles kockákra felvágott surimi-t, és citromlevet csurgatunk rá.
  5. Ha egy kicsit kihűlt, hozzáadjuk a lereszelt, összekevert két féle sajtot (egy keveset tegyünk félre belőle a díszítéshez) és a tejfölt, amivel összeállítjuk a töltelék masszáját.
  6. A palacsinták közepébe halmozzuk a tölteléket, batyut formázunk belőle (legegyszerűbb módja, ha mindkét oldalról behajtjuk a széleket, majd a szembe levő oldalakon is, és a hajtással lefelé helyezzük bele a tepsibe).
  7. Tepisbe rakjuk az elkészült batyukat, a tetejüket megszórjuk a maradék reszelt sajt keverékkel.
  8. Előmelegített sütőben ropogósra sütjük a tetején a sajtot. Akkor készült el, amikor a sajt felolvadt, és kezd aranybarnára sülni.
  9. Tálaláskot kínáljunk hozzá tejfölt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x30x6

Barátnőimet szerettem volna meglepni egy ünnepi alkalomból, és mivel még sosem ettek nálam palacsintát, sósat pedig pláne nem, ezért egyértelmű volt, hogy mivel fogom őket kényeztetni. Előzetes terveim szerint sonkával-sajttal készült volna, azonban megláttam a boltban a gyönyörű picike rákfarkakat, és nem tudtam nekik ellenállni. A surimi-t még azért vettem hozzá, hogy tovább erősítse a töltelék rákos ízét, és növelje a mennyiséget, de a gyakorlat azt mutatta, hogy nagyon jó kiegészítője az igazi rákhúsnak.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti bableves

A Húsvétot mindig lelkes készülődés, és a jó minőségű házilag füstölt sonkák utáni hajtóvadászat előzi meg. A nagyszombati vacsora elteltével azonban legtöbben telítődnek a ...

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!