r
Nosalty Logó

Sült tengeri hal citromos mártással

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
hami
Sült tengeri hal citromos mártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 909 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1815 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 121 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49 g

Zsír

  • Összesen
    37.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2731.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    730 mg
  • Nátrium
    1689 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    573 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    264 micro
  • Kolin:
    187 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 909 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.9 g

Zsír

  • Összesen
    75.7 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    363 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5463.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    349 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    1459 mg
  • Nátrium
    3378 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    177.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    1146 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    243 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    529 micro
  • Kolin:
    374 mg
  • Retinol - A vitamin:
    238 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 1815 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    362.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    224 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 121 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A halat mindkét oldalán bőségesen befűszerezzük. Külön-külön dupla rétegben alufóliába tekerjük. Elhelyezzük őket egy tepsin.
  2. Betesszük a sütőbe középfokon 35 percen keresztül sütjük. (Én félig kiolvadt halakat használtam, és a sütőt nem melegítettem elő.) Ezután kinyitjuk a fóliákat, és visszatesszük 10-15 percre pirulni.
  3. A hal sülése alatt a rizst kifőzzük. -2 evőkanál olajat felhevítünk, ezen megpirítjuk a bögre rizst. Ez után felöntjük 2 bögre vízzel. Amikor felforrt, beleteszünk 2 tk ételízesítőt. Sűrű kevergetés mellett addig főzzük, míg a rizs magába szívja a vizet, ezután tetőt teszünk az edényre, és a gázt elzárjuk.
  4. Elkészítjük a mártást: A tejszínt és a lisztet egy shakerben összekeverjük, hogy ne legyen csomós, majd egy lábasban felmelegítjük. Beletesszük a citromlevet, sót, oregánót, rozmaringot. Összeforraljuk.
  5. Tálalásnál érdemes a szószt külön tenni, hogy a vendég maga dönthesse el, hogy mennyit szeretne az ételre. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 130
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 102
  • Össznézettség: 93996
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 15.

Ajánló

Nem értek a borokhoz, de egy jó rosét el tudok mellé képzelni.:)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hal a fagyasztóban... Ki kellene rántani... Hmm... Ha hal, akkor az  mindig rántott... Kéne valami újat készíteni... Na pontosan így született meg az alábbi recept.:)  Egy tipp a mártáshoz: A citromlevet és a fűszereket érdemes először kisebb mennyiségben beletenni, kostólgatni, és utánfűszerezni, hogy olyan legyen, ami a család ízlésének megfelel.:) A Pangasius halat én nem szeretem, így nem is abból készítettem. Dehát, ízlések és pofonok! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...