Sült tengeri hal citromos mártással
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
hami
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
250g pangasius298 kcal
-
100g rizs358 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
125g főzőtejszín164 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
12g citromlé3 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
1g oregánó1 kcal
-
71 kcal
-
250g víz0 kcal
Összesen
909
kcal
- 7% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
500g pangasius595 kcal
-
200g rizs716 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
250g főzőtejszín328 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
24g citromlé5 kcal
-
7g só0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
1g oregánó3 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
500g víz0 kcal
Összesen
1815
kcal
- 7% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
33.2g pangasius40 kcal
-
13.3g rizs48 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
16.6g főzőtejszín22 kcal
-
0.5g finomliszt2 kcal
-
1.6g citromlé0 kcal
-
0.5g só0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0.1g oregánó0 kcal
-
1.1g napraforgó olaj9 kcal
-
33.2g víz0 kcal
Összesen
121
kcal
- 7% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 49 g
Zsír
-
Összesen 37.8 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 181 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2731.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 174 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 88 mg
-
Foszfor 730 mg
-
Nátrium 1689 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 88.6 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 573 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 122 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 264 micro
-
Kolin: 187 mg
-
Retinol - A vitamin: 119 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 12 micro
Összesen
909
kcal
- 7% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 97.9 g
Zsír
-
Összesen 75.7 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 363 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5463.5 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 82 mg
-
Kálcium 349 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 177 mg
-
Foszfor 1459 mg
-
Nátrium 3378 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 177.1 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 1146 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 243 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 15 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 529 micro
-
Kolin: 374 mg
-
Retinol - A vitamin: 238 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 65 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 24 micro
Összesen
1815
kcal
- 7% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 362.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 97 mg
-
Nátrium 224 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 76.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
121
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg pangasius
-
2 teáskanál ételízesítő
-
2.5 dl főzőtejszín
-
0.5 evőkanál finomliszt
-
3 ek citromlé
-
1 tk só
-
1 csipet rozmaring
-
1 tk oregánó
-
2 ek napraforgó olaj
-
5 dl víz
Elkészítés
- A halat mindkét oldalán bőségesen befűszerezzük. Külön-külön dupla rétegben alufóliába tekerjük. Elhelyezzük őket egy tepsin.
- Betesszük a sütőbe középfokon 35 percen keresztül sütjük. (Én félig kiolvadt halakat használtam, és a sütőt nem melegítettem elő.) Ezután kinyitjuk a fóliákat, és visszatesszük 10-15 percre pirulni.
- A hal sülése alatt a rizst kifőzzük. -2 evőkanál olajat felhevítünk, ezen megpirítjuk a bögre rizst. Ez után felöntjük 2 bögre vízzel. Amikor felforrt, beleteszünk 2 tk ételízesítőt. Sűrű kevergetés mellett addig főzzük, míg a rizs magába szívja a vizet, ezután tetőt teszünk az edényre, és a gázt elzárjuk.
- Elkészítjük a mártást: A tejszínt és a lisztet egy shakerben összekeverjük, hogy ne legyen csomós, majd egy lábasban felmelegítjük. Beletesszük a citromlevet, sót, oregánót, rozmaringot. Összeforraljuk.
- Tálalásnál érdemes a szószt külön tenni, hogy a vendég maga dönthesse el, hogy mennyit szeretne az ételre. Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 130
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 102
- Össznézettség: 93996
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 15.
Ajánló
Nem értek a borokhoz, de egy jó rosét el tudok mellé képzelni.:)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
hami
19 recept
Hal a fagyasztóban... Ki kellene rántani... Hmm... Ha hal, akkor az mindig rántott... Kéne valami újat készíteni... Na pontosan így született meg az alábbi recept.:) Egy tipp a mártáshoz: A citromlevet és a fűszereket érdemes először kisebb mennyiségben beletenni, kostólgatni, és utánfűszerezni, hogy olyan legyen, ami a család ízlésének megfelel.:) A Pangasius halat én nem szeretem, így nem is abból készítettem. Dehát, ízlések és pofonok! :)