adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 1% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 0% Zsír
A 2 kg vegyes gyümölcshöz
-
63g meggy28 kcal
-
63g alma29 kcal
-
63g cseresznye36 kcal
-
63g őszibarack23 kcal
-
50g piros ribizli27 kcal
-
50g banán28 kcal
-
50g áfonya29 kcal
-
50g szeder21 kcal
-
50g körte26 kcal
A sütéshez
-
250g cukor968 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
Összesen
1216
kcal
- 1% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 0% Zsír
A 2 kg vegyes gyümölcshöz
-
250g meggy113 kcal
-
250g alma117 kcal
-
250g cseresznye145 kcal
-
250g őszibarack94 kcal
-
200g piros ribizli110 kcal
-
200g banán114 kcal
-
200g áfonya114 kcal
-
200g szeder83 kcal
-
200g körte103 kcal
A sütéshez
-
1000g cukor3870 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
Összesen
4867
kcal
- 1% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 0% Zsír
A 2 kg vegyes gyümölcshöz
-
8.3g meggy4 kcal
-
8.3g alma4 kcal
-
8.3g cseresznye5 kcal
-
8.3g őszibarack3 kcal
-
6.6g piros ribizli4 kcal
-
6.6g banán4 kcal
-
6.6g áfonya4 kcal
-
6.6g szeder3 kcal
-
6.6g körte3 kcal
A sütéshez
-
33.1g cukor128 kcal
-
0.7g citromlé0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
Összesen
162
kcal
- 1% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 1.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 218.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 90 mg
-
Nátrium 7 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 312.6 g
-
Cukor 292 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 389.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 58 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 58 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 672 micro
-
β-crypt 47 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 315 micro
Összesen
1216
kcal
- 1% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 16.5 g
Zsír
-
Összesen 4.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 874.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 260 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 203 mg
-
Foszfor 359 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1250.5 g
-
Cukor 1168 mg
-
Élelmi rost 50 mg
VÍZ
-
Összesen 1556.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 233 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 231 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 127 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 161 micro
-
Kolin: 116 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 34 micro
-
β-karotin 2687 micro
-
β-crypt 190 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1259 micro
Összesen
4867
kcal
- 1% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 0.5 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 29 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 12 mg
-
Nátrium 1 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.4 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 51.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 89 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 42 micro
Összesen
162
kcal
-
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
A 2 kg vegyes gyümölcshöz
-
25 dkg meggy
-
25 dkg alma
-
25 dkg cseresznye
-
25 dkg őszibarack
-
20 dkg piros ribizli
-
20 dkg banán
-
20 dkg áfonya
-
20 dkg szeder
-
20 dkg körte
A sütéshez
-
1 kg cukor
-
1 fél citromból nyert citromlé
-
fahéj ízlés szerint
-
szegfűszeg ízlés szerint
Elkészítés
A 2 kg vegyes gyümölcshöz
- A gyümölcsöket megmossuk, kimagozzuk, felvágjuk apró kockákra.
- Egy mélyebb edénybe vagy tepsibe öntjük, összekeverjük a cukorral, hozzáadjuk a kifacsart citromlevet, fűszerezzük ízlés szerint fahéjjal, szegfűszeggel.
- Betesszük a sütőbe, és bekapcsoljuk 160-170 fokra, és 60-90 percig sütjük.Párszor megkeverjük sütés közben.
- Üvegekbe töltjük még forrón, lezárjuk az üveget tetővel lefelé rakjuk , vagy tegyük szárazdunsztba.
- Télen csak elővesszük, és 2-3 kávéskanállal teszünk a csészébe, és leöntjük forró vízzel. Teaként ihatjuk, de joghurtba is kitűnő!
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 291
- Tegnapi nézettség: 40
- 7 napos nézettség: 298
- Össznézettség: 123473
- Feltöltés dátuma: 2012. június 23.
Ajánló
A citruszokkal vigyázni kell, mert sütésnél megkeseredik, ha túlsütjük! Ízsesíthetjük gyömbérrel is. Én ajánlom száraz dunsztba tenni, mert abban sosem csalódtam.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
helena26
458 recept
Először, mikor készítettem, nekem kifutott a sütőben, és súrolnom kellett a sütőt. Az eredeti receptben 200 fok van írva a sütésre, de én lassan sütöm 160-170 fokon. Az illatával tele van a lakás, ahogy sül, így kétszeres az élvezet. Télen csak elővesszük, és ihatjuk a finom teát.A recept Csehországból származik, minél több gyümölcsből készítjük,annal finomabb lessz.