r
Nosalty Logó

Sült tarja pürével

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Sült tarja pürével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Húshoz

Püréhez

Szószhoz

Összesen 907 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Húshoz

Püréhez

Szószhoz

Összesen 2719 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Húshoz

Püréhez

Szószhoz

Összesen 104 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.4 g

Zsír

  • Összesen
    51.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3025.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    680 mg
  • Nátrium
    1985 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    504.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    238 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    345 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6712 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 907 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    163.3 g

Zsír

  • Összesen
    155.5 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    496 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9075.2 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    218 mg
  • Kálcium
    438 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    377 mg
  • Foszfor
    2039 mg
  • Nátrium
    5954 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    157.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1513 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    602 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    164 mg
  • D vitamin:
    240 micro
  • K vitamin:
    84 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    715 mg
  • Retinol - A vitamin:
    515 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    1035 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    20135 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 2719 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    347.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    228 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    772 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 104 kcal

Hozzávalók

Húshoz

Püréhez

Szószhoz

Elkészítés

Húshoz

  1. A tarja szeleteket megmossuk. Az ételízesítővel, paprikával, borssal, fokhagymával jól összemasszírozzuk.
  2. Egy tepsiben a szeleteket kiterítjük, és a vízzel meglocsoljuk. Nem takarjuk le. Alul-felül sütésre, 150 C fokon, 30 percig sütjük. Aztán 200 C fokon, 25 percig.

Püréhez

  1. Amíg a hús sül, addig feltesszük főni a megpucolt, kockázott krumplit, 2 tk. sóval.
  2. Amikor megpuhult, leöntjük a főzőlét, és hozzáadjuk a margarint, a tejet és a késhegynyi sót.
  3. Jól összetörjük, kóstolunk, ha kell még ízesítjük, és kész.

Szószhoz

  1. Elkészült a hús, az alatta lévő levet nem dobjuk ki, átöntjük egy lábasba.
  2. Beletesszük a hozzávalókat, csomómentesre összekeverjük, rottyantunk egyet rajta, és már tálalhatunk is.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x40
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7278
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A szósz elhanyagolható, de ha lehet, nem dobok ki semmit, mert a mai világban sokat kell spórolni, hogy az ember elérje a céljait, és amúgy sem jó dolog a pazarlás.

Hozzávalók

Húshoz

Püréhez

Szószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...