r
Nosalty Logó

Sült szardellák

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Petra
Sült szardellák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 22% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A halhoz

A sütéshez

A tálaláshoz

Összesen 735 kcal
  • 22% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A halhoz

A sütéshez

A tálaláshoz

Összesen 2203 kcal
  • 22% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A halhoz

A sütéshez

A tálaláshoz

Összesen 276 kcal
  • 22% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.5 g

Zsír

  • Összesen
    58.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7177 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    394 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    425 mg
  • Nátrium
    6114 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    110.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 735 kcal
  • 22% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    145.4 g

Zsír

  • Összesen
    176.3 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    59 g
  • Koleszterin
    425 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    21530.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    341 mg
  • Kálcium
    1183 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    352 mg
  • Foszfor
    1274 mg
  • Nátrium
    18342 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    331.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    69 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    345 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    100 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    430 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 2203 kcal
  • 22% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2699.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    2300 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 276 kcal

Hozzávalók

A halhoz

A sütéshez

A tálaláshoz

Elkészítés

A halhoz

  1. A szobahőmérsékletűre felengedett szardellákat alaposan megmossuk (a vágásból bő vízzel kimossuk az esetlegesen ottmaradt nemkívánatos részeket).
  2. Konyhai papírtörlővel felitatjuk a nedvességet a halacskákról.
  3. Bőségesen sózzuk mindkét oldalukat.
  4. Serpenyőben ujjnyi vastagon olajat hevítünk és több adagban, néhány perc alatt ropogósra sütjük a szardellákat (4-5 perces sütési idő/ adag).
  5. Citrom kíséretében azonnal tálaljuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 69
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 20889
  • Feltöltés dátuma: 2008. október 31.

Ajánló

@{Majonézes burgonyasaláta}

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez csak egy egyszerű elkészítési ötlet: nem kell a halakat feltétlenül lisztbe forgatni, panírozni, bundázni stb. Alaposan besózzuk, kisütjük, lecsöpögtetjük citromlével és kész is.

Hozzávalók

A halhoz

A sütéshez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...