r
Nosalty Logó

Sült spenótos gnocchi

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Sült spenótos gnocchi
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

690
Kalória
23g
Fehérje
73g
Szénhidrátok
31.4g
Zsír
189.3g
Víz
50.9g
Koleszterin
5g
Rost
5.9g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 690 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2756 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 149 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23 g

Zsír

  • Összesen
    31.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2392.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    475 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    350 mg
  • Nátrium
    1446 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    189.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    520 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    402 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    200 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4582 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9887 micro
Összesen 690 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92 g

Zsír

  • Összesen
    125.7 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9568.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    1899 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    396 mg
  • Foszfor
    1400 mg
  • Nátrium
    5784 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    292 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    757.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2081 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    109 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    1609 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    799 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    553 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18329 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39548 micro
Összesen 2756 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    524.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    317 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    41.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    88 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1005 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2168 micro
Összesen 149 kcal

Elkészítés

  1. Kifőzzük a gnocchit. Ez azt jelenti, hogy kellő mennyiségű vizet felforralunk, és beletesszük a gombócokat. Amikor feljönnek a víz tetejére, akkor még egy-két percet várunk, és leszűrjük. Hideg vízzel leöblítjük, hogy ne ragadjanak össze.
  2. A spenótos szószt azzal kezdjük, hogy apróra vágott hagymát olajon üvegesre pirítunk, majd rádobjuk a spenótot. (Nekem mirelit volt itthon, az kicsi lassabban megy.)
  3. Amikor már puhul, belenyomjuk a fokhagymákat, meglocsoljuk egy kis fehérborral. Picit később mehetnek bele a fűszerek (só, bors, oregánó, kakukkfű). Legvégül belenyomjuk a tömős sajtot, a pici mustárt és hozzáadjuk a tejszínt. Felforr, és kész.
  4. Egy jénai tálba teszünk egy kis olívaolajat, megszórjuk zsemlemorzsával, és beletesszük a gnocchi felét, majd ráöntjük a spenótos szósz felét, és még szórunk zsemlemorzsát, majd rátesszük a másik felét is a gnocchinak, és arra a többi szószt. Persze a rétegezés részletkérdés. A lényeg, hogy a tetején legyen jó sok sajt.
  5. Mivel már minden megfőtt az előkészítés során, ezért elég annyi ideig sütni, hogy összeérjen az egész, és a tetején megpiruljon a sajt. Ez kb. 15-20 perc 200 fokon (alsó-felső) sütéssel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Mostanában egyre többször látok előre elkészített gnocchit, amit biztos nem túl bonyolult dolog házilag megcsinálni, de mégis csak időigényes. Ezzel a kész verzióval gyorsan finom és laktató ételeket lehet készíteni. Ez a recept egy a sok közül.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Medvehagymás-túrós gnocchi

Az olasz malfatti névre hallgató házi gnocchi/gombóc ihlette az alábbi receptet. Ebbe, a kicsit magyarosabb verzióba azonban tavaszi medvehagyma és tehéntúró kerül, ettől frissebb, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ez a legjobb tejtermék, ha gyorsítani szeretnénk a bélmozgásunkat

A tejtermékek emésztőrendszerre gyakorolt hatásáról hatalmas vitákat lehetne folytatni, de az biztos, hogy az egyik legnépszerűbb fermentált tejtermékünk kiemelten sokat tud segíteni a bélmozgás serkentésében. Kivéve, ha tejallergiásak vagy laktózérzékenyek vagyunk, akkor inkább ne fogyasszuk.

Top Receptek

Vadas mártás sertéshússal

Bizony, nem mindenki szereti a vadhúsokat... De nem is teheti meg, hogy megvegye... Sokan örülnének, ha csak mártásos tésztát ehetnének... Személy szerint, a családomat is ideértve, nem ...

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!