Sült spenótos gnocchi
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
125g gnocchi198 kcal
-
10g olívaolaj88 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
113g spenót19 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
25g fehérbor21 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g oregánó1 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
25g tömlős krémsajt45 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
38g edami sajt134 kcal
-
25g zsemlemorzsa99 kcal
Összesen
690
kcal
- 7% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
500g gnocchi790 kcal
-
40g olívaolaj354 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
450g spenót75 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g oregánó3 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
100g tömlős krémsajt180 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
150g edami sajt536 kcal
-
100g zsemlemorzsa395 kcal
Összesen
2756
kcal
- 7% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
27.4g gnocchi43 kcal
-
2.2g olívaolaj19 kcal
-
9.3g vöröshagyma3 kcal
-
24.7g spenót4 kcal
-
0.7g fokhagyma1 kcal
-
5.5g fehérbor4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.1g oregánó0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.1g kakukkfű0 kcal
-
5.5g tömlős krémsajt10 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
11g főzőtejszín14 kcal
-
8.2g edami sajt29 kcal
-
5.5g zsemlemorzsa22 kcal
Összesen
149
kcal
- 7% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23 g
Zsír
-
Összesen 31.4 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2392.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 475 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 99 mg
-
Foszfor 350 mg
-
Nátrium 1446 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 73 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 189.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 520 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 402 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 200 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 138 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4582 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9887 micro
Összesen
690
kcal
- 7% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 92 g
Zsír
-
Összesen 125.7 g
-
Telített zsírsav 49 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 49 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 204 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9568.9 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 59 mg
-
Kálcium 1899 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 396 mg
-
Foszfor 1400 mg
-
Nátrium 5784 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 292 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 757.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2081 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 109 mg
-
D vitamin: 34 micro
-
K vitamin: 1609 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 799 micro
-
Kolin: 154 mg
-
Retinol - A vitamin: 553 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18329 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 39548 micro
Összesen
2756
kcal
- 7% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 6.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 524.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 104 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 317 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 41.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 114 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 88 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1005 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2168 micro
Összesen
149
kcal
Hozzávalók
-
5 ek olívaolaj
-
1 nagy db vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
1 dl fehérbor
-
só ízlés szerint
-
1 tk oregánó
-
bors ízlés szerint
-
1 tk kakukkfű
-
10 dkg tömlős krémsajt
-
1 kávéskanál mustár
-
2 dl főzőtejszín
-
15 dkg edami sajt
-
10 dkg zsemlemorzsa
Elkészítés
- Kifőzzük a gnocchit. Ez azt jelenti, hogy kellő mennyiségű vizet felforralunk, és beletesszük a gombócokat. Amikor feljönnek a víz tetejére, akkor még egy-két percet várunk, és leszűrjük. Hideg vízzel leöblítjük, hogy ne ragadjanak össze.
- A spenótos szószt azzal kezdjük, hogy apróra vágott hagymát olajon üvegesre pirítunk, majd rádobjuk a spenótot. (Nekem mirelit volt itthon, az kicsi lassabban megy.)
- Amikor már puhul, belenyomjuk a fokhagymákat, meglocsoljuk egy kis fehérborral. Picit később mehetnek bele a fűszerek (só, bors, oregánó, kakukkfű). Legvégül belenyomjuk a tömős sajtot, a pici mustárt és hozzáadjuk a tejszínt. Felforr, és kész.
- Egy jénai tálba teszünk egy kis olívaolajat, megszórjuk zsemlemorzsával, és beletesszük a gnocchi felét, majd ráöntjük a spenótos szósz felét, és még szórunk zsemlemorzsát, majd rátesszük a másik felét is a gnocchinak, és arra a többi szószt. Persze a rétegezés részletkérdés. A lényeg, hogy a tetején legyen jó sok sajt.
- Mivel már minden megfőtt az előkészítés során, ezért elég annyi ideig sütni, hogy összeérjen az egész, és a tetején megpiruljon a sajt. Ez kb. 15-20 perc 200 fokon (alsó-felső) sütéssel.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 56
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 4021
- Feltöltés dátuma: 2015. február 14.
Ajánló
Az ételhez fehérbor dukál, és ha nem fogy el, másnap is finom, amikorra még jobban összeáll.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Mostanában egyre többször látok előre elkészített gnocchit, amit biztos nem túl bonyolult dolog házilag megcsinálni, de mégis csak időigényes. Ezzel a kész verzióval gyorsan finom és laktató ételeket lehet készíteni. Ez a recept egy a sok közül.