Sült paprikás édesburgonyapüré babáknak
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Petra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 1% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
60g kápia paprika13 kcal
-
90g édesburgonya56 kcal
-
25g vöröshagyma9 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
2g kakukkfű2 kcal
Összesen
115
kcal
- 1% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
120g kápia paprika26 kcal
-
180g édesburgonya111 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
3g kakukkfű3 kcal
Összesen
229
kcal
- 1% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
33.2g kápia paprika7 kcal
-
49.9g édesburgonya31 kcal
-
13.9g vöröshagyma5 kcal
-
2.2g olívaolaj20 kcal
-
0.8g kakukkfű1 kcal
Összesen
64
kcal
- 1% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.8 g
Zsír
-
Összesen 4.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 153.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 51 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.5 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 116.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 540 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 68 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 6356 micro
-
β-crypt 241 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
115
kcal
- 1% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 8.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 306.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 68 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 103 mg
-
Nátrium 77 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 233.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1080 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 137 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 70 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 29 micro
-
β-karotin 12712 micro
-
β-crypt 482 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 52 micro
Összesen
229
kcal
- 1% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1 g
Zsír
-
Összesen 2.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 85 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 28 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 64.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 299 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 3521 micro
-
β-crypt 134 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 14 micro
Összesen
64
kcal
Hozzávalók
-
1 db kápia paprika
-
1 kis db vöröshagyma
-
1 ek olívaolaj
-
1 szál kakukkfű
Elkészítés
- Az édesburgonyát meghámozzuk, cikkekre vágjuk.
- A megpucolt vöröshagymát negyedeljük.
- A burgonyacikkeket, két hagymanegyedet és a kakukkfűágacskát tiszta zacskóba tesszük, meglocsoljuk egy kis olívaolajjal és hőálló tálba tesszük.
- A kápia paprikát egy alufólia darabra téve szintén a sütőtálra helyezzük.
- Előmelegített sütőbe dugjuk a zöldségeket.
- A paprikát többször megforgatjuk, akkor jó, mikor már kissé fekete a héja. Kivesszük, tálba tesszük, fóliával jól lefedjük, 10 percig ott hagyjuk. Utána könynedén lehúzzuk a paprika héját.
- Az édesburgonyát a hagymával addig sütjük, míg megpuhulnak.
- Mindent tálkába teszünk és botmixerrel megdolgozzuk, víz hozzáadásával érjük el a megfelelő állagot.
- A végén olívaolajat löttyintünk bele.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 105
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 9709
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 14.
Ajánló
Csirkehús, csirkemáj illik hozzá feltétként.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- babakonyha:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Petra
537 recept
Nyár lévén sütőtök helyett vettem párszor a picinek édesburgonyát. Nagy lelkesedéssel fogyasztja, különösen ezt a sült paprikás változatot.