r
Nosalty Logó

Sült paprikás édesburgonyapüré babáknak

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Petra
Sült paprikás édesburgonyapüré babáknak
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 1% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 115 kcal
  • 1% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 229 kcal
  • 1% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 64 kcal
  • 1% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    153.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    116.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    540 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    6356 micro
  • β-crypt
    241 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 115 kcal
  • 1% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    233.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1080 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    137 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    12712 micro
  • β-crypt
    482 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 229 kcal
  • 1% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    85 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    299 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    3521 micro
  • β-crypt
    134 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 64 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az édesburgonyát meghámozzuk, cikkekre vágjuk.
  2. A megpucolt vöröshagymát negyedeljük.
  3. A burgonyacikkeket, két hagymanegyedet és a kakukkfűágacskát tiszta zacskóba tesszük, meglocsoljuk egy kis olívaolajjal és hőálló tálba tesszük.
  4. A kápia paprikát egy alufólia darabra téve szintén a sütőtálra helyezzük.
  5. Előmelegített sütőbe dugjuk a zöldségeket.
  6. A paprikát többször megforgatjuk, akkor jó, mikor már kissé fekete a héja. Kivesszük, tálba tesszük, fóliával jól lefedjük, 10 percig ott hagyjuk. Utána könynedén lehúzzuk a paprika héját.
  7. Az édesburgonyát a hagymával addig sütjük, míg megpuhulnak.
  8. Mindent tálkába teszünk és botmixerrel megdolgozzuk, víz hozzáadásával érjük el a megfelelő állagot.
  9. A végén olívaolajat löttyintünk bele.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 105
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 9688
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 14.

Ajánló

Csirkehús, csirkemáj illik hozzá feltétként.

Receptkategóriák

Nyár lévén sütőtök helyett vettem párszor a picinek édesburgonyát. Nagy lelkesedéssel fogyasztja, különösen ezt a sült paprikás változatot.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...