Sült marha krumplival
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 15% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
333
kcal
- 15% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
1998
kcal
- 15% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 45.6 g
Zsír
-
Összesen 9.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 128 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 817.5 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 49 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 483 mg
-
Nátrium 166 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 224.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 156 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
333
kcal
- 15% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 273.3 g
Zsír
-
Összesen 54.3 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 768 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4904.9 g
-
Cink 67 mg
-
Szelén 293 mg
-
Kálcium 228 mg
-
Vas 30 mg
-
Magnézium 390 mg
-
Foszfor 2898 mg
-
Nátrium 996 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 106.9 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 1345.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 28 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 118 mg
-
D vitamin: 48 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 66 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 126 micro
-
Kolin: 934 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 54 micro
Összesen
1998
kcal
- 15% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.5 g
Zsír
-
Összesen 2.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 241.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 143 mg
-
Nátrium 49 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.3 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 66.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
99
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A megfőtt, kihűlt marhahúst nagyobb kockákra vágjuk.
- A burgonyát megfőzzük héjában, sós vízben, majd meghámozzuk, és azt is nagyobb darabokra szeljük fel.
- A megforrósított kacsazsírba tesszük a húskockákat, kicsit sózzuk (hiszen már húslevesben főtt), viszont alaposan borsozzuk, és erős lángon pirítjuk, míg külső rétege egy roppanós kérget kap. Ráreszelhetünk 2-3 gerezd fokhagymát is.
- Hozzáadjuk a főtt burgonyát, és azzal is néhány percig pirítjuk, míg az is kis színt kap.
- Salátával, csemegeuborkával tálalhatjuk.
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 35
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 15
- Össznézettség: 15614
- Feltöltés dátuma: 2015. október 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Évi néni
1830 recept
Anyukám régi maradékmentő akciója ez. Ha sok volt belőle, és a maradékot sütőben melegítettük, mindenki a pirult részekért harcolt. Nagyon szép sovány nyakat vettem. Azért szeretem, mert jóval gyorsabban megfő, mint az egyéb marhahúsok, amit levesnek vennénk, és finom omlós a végeredmény.