r
Nosalty Logó

Sült lazac parmezános kenyérkéreg alatt

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Sült lazac parmezános kenyérkéreg alatt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír

spenótos lazac

kenyérkéreg

Összesen 454 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír

spenótos lazac

kenyérkéreg

Összesen 908 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír

spenótos lazac

kenyérkéreg

Összesen 101 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    41 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1517 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    317 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    597 mg
  • Nátrium
    406 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    326.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    613 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    656 micro
  • K vitamin:
    459 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    5397 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1608 micro
  • Lut-zea
    11088 micro
Összesen 454 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    82 g

Zsír

  • Összesen
    51.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    211 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3034 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    634 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    270 mg
  • Foszfor
    1193 mg
  • Nátrium
    813 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    653.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1226 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    1311 micro
  • K vitamin:
    919 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    412 micro
  • Kolin:
    355 mg
  • Retinol - A vitamin:
    320 micro
  • α-karotin
    126 micro
  • β-karotin
    10795 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3216 micro
  • Lut-zea
    22177 micro
Összesen 908 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    338.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    146 micro
  • K vitamin:
    102 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    1203 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    359 micro
  • Lut-zea
    2472 micro
Összesen 101 kcal

Hozzávalók

spenótos lazac

kenyérkéreg

Elkészítés

spenótos lazac

  1. A hagymát meghántjuk, apróra vágjuk. A hagymát az olajban üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a fagyott spenótot és kb. 3 ek vizet. Lefedve kb. 10 percig főzzük, majd fedő nélkül kb. 5 percet, hogy a víz elpárologjon. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.
  2. A kéreghez a kenyeret finomra morzsoljuk. A fokhagymát meghántjuk, apróra vágjuk. A vajat egy serpenyőben felhevítjük, hozzáadjuk a kenyérmorzsát, és aranybarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát és a petrezselymet, további 1-2 percig pirítjuk.
  3. A paradicsomot megmossuk, kettévágjuk, majd a spenóttal együtt egy tűzálló tál aljára rendezzük. Ráöntjük a tejszínt.
  4. A halat megmossuk, szárazra itatjuk. Sóval, borssal fűszerezzük, és a spenótra rakjuk.
  5. A parmezánt lereszeljük, a kenyérmorzsa keverékhez keverjük, elosztjuk a lazacfilékre, rá is nyomkodjuk egy kicsit.
  6. Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 20 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 176
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 11007
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy finom halétel. A halat felhasználás előtt le is bőrözhetjük. Tálaljuk burgonyapürével.

Hozzávalók

spenótos lazac

kenyérkéreg

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...