Sült lazac parmezános kenyérkéreg alatt
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
spenótos lazac
-
25g vöröshagyma9 kcal
-
5g szójaolaj45 kcal
-
125g spenót21 kcal
-
12g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
63g koktélparadicsom11 kcal
-
38g főzőtejszín49 kcal
-
150g lazac191 kcal
kenyérkéreg
-
10g toast kenyér27 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
13g parmezán sajt49 kcal
Összesen
454
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
spenótos lazac
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
10g szójaolaj90 kcal
-
250g spenót41 kcal
-
24g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
125g koktélparadicsom23 kcal
-
75g főzőtejszín98 kcal
-
300g lazac381 kcal
kenyérkéreg
-
20g toast kenyér55 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
25g parmezán sajt98 kcal
Összesen
908
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
spenótos lazac
-
5.6g vöröshagyma2 kcal
-
1.1g szójaolaj10 kcal
-
27.9g spenót5 kcal
-
2.7g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
13.9g koktélparadicsom3 kcal
-
8.4g főzőtejszín11 kcal
-
33.4g lazac42 kcal
kenyérkéreg
-
2.2g toast kenyér6 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
1.6g vaj11 kcal
-
0.1g petrezselyem0 kcal
-
2.8g parmezán sajt11 kcal
Összesen
101
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 41 g
Zsír
-
Összesen 25.7 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 106 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1517 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 55 mg
-
Kálcium 317 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 135 mg
-
Foszfor 597 mg
-
Nátrium 406 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.1 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 326.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 613 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 656 micro
-
K vitamin: 459 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 206 micro
-
Kolin: 177 mg
-
Retinol - A vitamin: 160 micro
-
α-karotin 63 micro
-
β-karotin 5397 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1608 micro
-
Lut-zea 11088 micro
Összesen
454
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 82 g
Zsír
-
Összesen 51.4 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 211 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3034 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 111 mg
-
Kálcium 634 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 270 mg
-
Foszfor 1193 mg
-
Nátrium 813 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.1 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 653.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1226 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 13 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 74 mg
-
D vitamin: 1311 micro
-
K vitamin: 919 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 27 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 412 micro
-
Kolin: 355 mg
-
Retinol - A vitamin: 320 micro
-
α-karotin 126 micro
-
β-karotin 10795 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 3216 micro
-
Lut-zea 22177 micro
Összesen
908
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 9.1 g
Zsír
-
Összesen 5.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 338.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 71 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 133 mg
-
Nátrium 91 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 72.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 137 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 146 micro
-
K vitamin: 102 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 1203 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 359 micro
-
Lut-zea 2472 micro
Összesen
101
kcal
Hozzávalók
spenótos lazac
-
1 kis db vöröshagyma
-
1 ek szójaolaj
-
250 g spenót
-
3 evőkanál víz
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
-
12.5 dkg koktélparadicsom
-
75 g főzőtejszín
kenyérkéreg
-
1 szelet toast kenyér
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 ek vaj
-
1 tk petrezselyem
-
25 g parmezán sajt
Elkészítés
spenótos lazac
- A hagymát meghántjuk, apróra vágjuk. A hagymát az olajban üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a fagyott spenótot és kb. 3 ek vizet. Lefedve kb. 10 percig főzzük, majd fedő nélkül kb. 5 percet, hogy a víz elpárologjon. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.
- A kéreghez a kenyeret finomra morzsoljuk. A fokhagymát meghántjuk, apróra vágjuk. A vajat egy serpenyőben felhevítjük, hozzáadjuk a kenyérmorzsát, és aranybarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát és a petrezselymet, további 1-2 percig pirítjuk.
- A paradicsomot megmossuk, kettévágjuk, majd a spenóttal együtt egy tűzálló tál aljára rendezzük. Ráöntjük a tejszínt.
- A halat megmossuk, szárazra itatjuk. Sóval, borssal fűszerezzük, és a spenótra rakjuk.
- A parmezánt lereszeljük, a kenyérmorzsa keverékhez keverjük, elosztjuk a lazacfilékre, rá is nyomkodjuk egy kicsit.
- Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 20 perc alatt megsütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 176
- Tegnapi nézettség: 38
- 7 napos nézettség: 127
- Össznézettség: 11187
- Feltöltés dátuma: 2015. március 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egy finom halétel. A halat felhasználás előtt le is bőrözhetjük. Tálaljuk burgonyapürével.