r
Nosalty Logó

Sült lazac parmezános kenyérkéreg alatt

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Glaser
Sült lazac parmezános kenyérkéreg alatt
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

spenótos lazac

kenyérkéreg

454
Kalória
41g
Fehérje
15.1g
Szénhidrátok
25.7g
Zsír
326.7g
Víz
105.7g
Koleszterin
3.6g
Rost
5.1g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír

spenótos lazac

kenyérkéreg

Összesen 454 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír

spenótos lazac

kenyérkéreg

Összesen 908 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír

spenótos lazac

kenyérkéreg

Összesen 101 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    41 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1517 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    317 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    597 mg
  • Nátrium
    406 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    326.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    613 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    656 micro
  • K vitamin:
    459 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    5397 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1608 micro
  • Lut-zea
    11088 micro
Összesen 454 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    82 g

Zsír

  • Összesen
    51.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    211 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3034 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    634 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    270 mg
  • Foszfor
    1193 mg
  • Nátrium
    813 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    653.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1226 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    1311 micro
  • K vitamin:
    919 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    412 micro
  • Kolin:
    355 mg
  • Retinol - A vitamin:
    320 micro
  • α-karotin
    126 micro
  • β-karotin
    10795 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3216 micro
  • Lut-zea
    22177 micro
Összesen 908 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    338.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    72.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    146 micro
  • K vitamin:
    102 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    1203 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    359 micro
  • Lut-zea
    2472 micro
Összesen 101 kcal

Elkészítés

spenótos lazac

  1. A hagymát meghántjuk, apróra vágjuk. A hagymát az olajban üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a fagyott spenótot és kb. 3 ek vizet. Lefedve kb. 10 percig főzzük, majd fedő nélkül kb. 5 percet, hogy a víz elpárologjon. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.
  2. A kéreghez a kenyeret finomra morzsoljuk. A fokhagymát meghántjuk, apróra vágjuk. A vajat egy serpenyőben felhevítjük, hozzáadjuk a kenyérmorzsát, és aranybarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát és a petrezselymet, további 1-2 percig pirítjuk.
  3. A paradicsomot megmossuk, kettévágjuk, majd a spenóttal együtt egy tűzálló tál aljára rendezzük. Ráöntjük a tejszínt.
  4. A halat megmossuk, szárazra itatjuk. Sóval, borssal fűszerezzük, és a spenótra rakjuk.
  5. A parmezánt lereszeljük, a kenyérmorzsa keverékhez keverjük, elosztjuk a lazacfilékre, rá is nyomkodjuk egy kicsit.
  6. Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 20 perc alatt megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egy finom halétel. A halat felhasználás előtt le is bőrözhetjük. Tálaljuk burgonyapürével.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sütőben sült rántott hús

Próbálok életmódot váltani, így a cukrot és a túl sok zsírt mellőzöm mostanában. Repceolajjall sütök, így azt végképp sajnáltam egy rántott húshoz :). Mivel a fasírtot is ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!