r
Nosalty Logó

Sült kókusztejpuding

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
Sült kókusztejpuding
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 525 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 3150 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 200 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    39.7 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    501.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    240 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.2 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    164.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    203 micro
Összesen 525 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    52.7 g

Zsír

  • Összesen
    238.3 g
  • Telített zsírsav
    197 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3009.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    327 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    491 mg
  • Foszfor
    1440 mg
  • Nátrium
    621 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    234.9 g
  • Cukor
    191 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    987.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    388 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    256 micro
  • Kolin:
    796 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1217 micro
Összesen 3150 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    191.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 200 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karamellhez a narancs héjából zöldséghámozóval vékony csíkokat vágunk. Egy vastagabb falú lábosban alacsony-közepes lángon karamellizálni kezdjük a kókuszcukrot a narancshéjjal együtt. Eltarthat néhány percig, amíg a cukor olvadni kezd, legyünk türelmesek. Ügyeljünk rá, hogy ne égjen meg.
  2. Amikor a cukor elkezd olvadni, folyamatosan kevergessük, majd mikor egy nyúlós, ragacsos masszát kapunk, óvatosan öntsük hozzá a vizet. Ekkor a karamell darabokba áll össze, de ne ijedjünk meg, ez teljesen normális, alacsony tűzön kevergessük tovább, amíg teljesen fel nem olvad.
  3. Közben a kókusztejet a tojásokkal, a nyírfacukorral és a vaníliakivonattal kézi habverővel egyneműre keverjük, és félretesszük. A sütőt előmelegítjük 170 fokra.
  4. A narancshéjat eltávolítjuk a karamellből, majd a karamellt egy sütésálló edénybe öntjük és az edény alján és oldalán elterítjük. Az edénybe öntjük a kókusztejes keveréket is, és a sütőbe tesszük.
  5. 170 fokon 90-120 percig sütjük. Akkor jó, ha a teteje kissé megbarnult, de a közepe még remegős. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, majd egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x20
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 1725
  • Feltöltés dátuma: 2018. április 28.

Receptkategóriák

Nagyon régóta szerettem volna “reform” karamellt készíteni, és most elsőre sikerült is kókuszcukorból. Így refom verzióban tudtam elkészíteni a férjem egyik kedvenc gyerekkori édességét. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...