Sült karfiolos tojássaláta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gréti
adag
Előkészítés
perc
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 12% Zsír
A salátához
Összesen
290
kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 12% Zsír
A salátához
Összesen
1155
kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 12% Zsír
A salátához
Összesen
95
kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 9.1 g
Zsír
-
Összesen 22.8 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 210 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 655.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 132 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 172 mg
-
Nátrium 299 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.1 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 154.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 164 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 71 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 79 micro
-
Kolin: 176 mg
-
Retinol - A vitamin: 138 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 220 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 561 micro
Összesen
290
kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 36.2 g
Zsír
-
Összesen 91.3 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 838 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2622.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 69 mg
-
Kálcium 528 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 126 mg
-
Foszfor 687 mg
-
Nátrium 1198 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56.5 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 617.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 658 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 141 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 282 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 318 micro
-
Kolin: 704 mg
-
Retinol - A vitamin: 552 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 881 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2242 micro
Összesen
1155
kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 7.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 69 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 216.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 57 mg
-
Nátrium 99 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 51.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 54 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 46 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 73 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 185 micro
Összesen
95
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A salátához
- A karfiolt kicsi, de nem apró rózsáira szedjük, megmossuk, majd sütőpapírral bélelt tálcára szórjuk.
- Olívaolajjal locsoljuk, friss fűszerek leveleivel szórjuk, mint kakukkfű és rozmaring, aztán sózzuk borsozzuk és egy kevés csilipehely is mehet rá. A fűszerekkel összeforgatjuk.
- 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük úgy, hogy piruljon kicsit kívülről, és legyen omlós a közepe.
- Közben a tojásokat megfőzzük kb. 6-8 perc alatt. A sárgája még ne legyen fixen kemény, jó, ha kistermelőit veszünk, ennek szép színe van. A kész tojásokat hűtjük. pucoljuk.
- Egy tálban bekeverjük a salátaszószt tejfölből, mustárral, mézzel, citromlével, sóval borssal.
- Erre szórjuk a darabolt tojást, ebből hagyjunk pár szeletet a tálaláshoz.
- Aztán mehet hozzá a sült karfiol, ezt is apríthatjuk, de hagyjunk ebből is pár szép darabot a saláta tetejére.
- A friss újhagymát tisztítjuk, szeleteljük, a salátába is keverünk belőle és tálaláskor is szórunk a salira.
- A jól bekevert, díszített salit betehetjük a hűtőbe, de azonnal is tálalhatjuk, tojásszeletekkel, sült karfiollal és újhagymakarikákkal, kevés frissen őrölt borssal és csilipehelyjel. Jó étvágyat hozzá!
- Receptkönyvben: 65
- Tegnapi nézettség: 52
- 7 napos nézettség: 798
- Össznézettség: 3173
- Feltöltés dátuma: 2024. március 28.
Ajánló
Friss zöldsalátával és pirítóssal tálaljuk
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gréti
581 recept
Húsvétkor tojássaláta és tojáskrém is kerülhet az asztalra. Krémből már olyan sokfélét ismerünk, most örvendeztessük meg magunkat egy izgalmas karfiolos recepttel!