Sült kacsamell
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
közepes
Hozzávalók
1053
Kalória
85.2g
Fehérje
70.6g
Szénhidrátok
46.7g
Zsír
806.2g
Víz
308g
Koleszterin
10.3g
Rost
29.2g
Cukor
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
1053
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
2101
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
85
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 85.2 g
Zsír
-
Összesen 46.7 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 308 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2015.5 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 61 mg
-
Kálcium 271 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 164 mg
-
Foszfor 1054 mg
-
Nátrium 439 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 70.6 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 10 mg
Víz
-
Összesen 806.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1191 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 114 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 120 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 26 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 270 micro
-
Kolin: 281 mg
-
Retinol - A vitamin: 211 micro
-
α-karotin 3737 micro
-
β-karotin 9771 micro
-
β-crypt 222 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 1702 micro
Összesen
1053
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 170.3 g
Zsír
-
Összesen 93.5 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 616 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4030.9 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 121 mg
-
Kálcium 542 mg
-
Vas 30 mg
-
Magnézium 327 mg
-
Foszfor 2108 mg
-
Nátrium 878 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 141.2 g
-
Cukor 58 mg
-
Élelmi rost 21 mg
Víz
-
Összesen 1612.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2381 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 229 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 240 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 52 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 540 micro
-
Kolin: 563 mg
-
Retinol - A vitamin: 422 micro
-
α-karotin 7473 micro
-
β-karotin 19541 micro
-
β-crypt 444 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 3404 micro
Összesen
2101
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 3.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 161.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 85 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 64.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 95 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 300 micro
-
β-karotin 784 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 136 micro
Összesen
85
kcal
Elkészítés
- A megmosott, megszárított kacsamelleket beirdaljuk, majd bőrrel lefelé száraz, forró serpenyőbe helyezzük. Amíg a bőre pirul, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk a húst. Fordítás után mellé dobunk egy kiskanálnyi margarint és egy gerezd darabolt fokhagymát. Sütés közben a zsiradékkal locsolgatjuk a piruló húsokat.
- Amikor a hús mindkét oldala aranybarnára sült, áttesszük őket egy hőállótálba. Alufóliával lefedve 30-35 percig sütjük 170 fokon.
- A krumplikat meghámozzuk, feldaraboljuk, és sós vízben feltesszük főni. Amikor a burgonya megfőtt, ízlés szerinti krumplipürét készítünk belőle tejjel és margarinnal.
- A répákat meghámozzuk, és féloldalasan felkarikázzuk. A narancslét, egy csipet sót és a chilipelyhet egy edényben összekeverjük, majd belehelyezzük a répát, és alacsony lángon várjuk, amíg megpárolódik, de még roppanós marad. Amikor a répa elkészült, kivesszük a narancsos léből egy külön tálba. A maradék narancsléhez egy teáskanál cukrot keverünk, és megvárjuk, amíg a mártás besűrűsödik egy kicsit. Ezután visszahelyezzük bele a répákat.
- A spárgáknak eltávolítjuk a fás részét, ezután megmossuk, és szárazra törölgetjük. Meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben 200 fokra előmelegített sütőbe helyezzük 10-15 percre.
- A krumplipürét a tányér közepére halmozzuk, ráhelyezzük a sült spárgákat és a húst, majd a répakorongokat, és a végén meglocsoljuk a narancsos mártással.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 20 perc
- Sütés ideje: 45 perc
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
Ki akartam próbálni valamit, ami nem a szokásos sütőben sült, egyszerű kacsamell. A narancsos répa ötletét az egyik kedvenc szakácskönyvemből lestem.
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!