Sült kacsamell lila káposztával, zöldségekkel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Hobbychef
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
200g kacsamell270 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
-
8g kacsazsír0 kcal
-
375g vöröskáposzta93 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g vörösborecet0 kcal
-
50g vörösbor43 kcal
-
250g brokkoli52 kcal
-
64g csiperkegomba14 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
150g burgonya87 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
-
5g tartármártás11 kcal
Összesen
612
kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
400g kacsamell540 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
-
15g kacsazsír0 kcal
-
750g vöröskáposzta186 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g vörösborecet0 kcal
-
100g vörösbor85 kcal
-
500g brokkoli104 kcal
-
128g csiperkegomba27 kcal
-
25g vöröshagyma9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
300g burgonya173 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
-
10g tartármártás21 kcal
Összesen
1221
kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
17.2g kacsamell23 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
-
0.6g kacsazsír0 kcal
-
32.2g vöröskáposzta8 kcal
-
3.9g vöröshagyma1 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0.4g cukor2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g vörösborecet0 kcal
-
4.3g vörösbor4 kcal
-
21.5g brokkoli4 kcal
-
5.5g csiperkegomba1 kcal
-
1.1g vöröshagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
12.9g burgonya7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
-
0.4g tartármártás1 kcal
Összesen
51
kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 50.1 g
Zsír
-
Összesen 14.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 154 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1554.4 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 264 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 161 mg
-
Foszfor 744 mg
-
Nátrium 327 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 68.1 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 795.5 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 264 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 347 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 280 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 238 micro
-
Kolin: 218 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 39 micro
-
β-karotin 2566 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 60 micro
-
Lut-zea 3145 micro
Összesen
612
kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 100.2 g
Zsír
-
Összesen 28.3 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 309 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3108.8 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 81 mg
-
Kálcium 528 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 323 mg
-
Foszfor 1488 mg
-
Nátrium 654 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 136.2 g
-
Cukor 48 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 1590.9 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 528 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 693 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 561 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 33 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 476 micro
-
Kolin: 436 mg
-
Retinol - A vitamin: 96 micro
-
α-karotin 78 micro
-
β-karotin 5132 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 120 micro
-
Lut-zea 6290 micro
Összesen
1221
kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 1.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 133.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 64 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 68.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 220 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 5 micro
-
Lut-zea 270 micro
Összesen
51
kcal
Hozzávalók
-
só ízlés szerint
-
1 késhegynyi fekete bors
-
2 csipet fűszerpaprika
-
1 ek kacsazsír
-
0.5 közepes db vöröskáposzta
-
1 db vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 kávéskanál köménymag
-
2 teáskanál cukor
-
só ízlés szerint
-
1 késhegynyi fekete bors
-
2 teáskanál vörösborecet
-
1 dl vörösbor
-
4 közepes db csiperkegomba
-
0.5 kis db vöröshagyma
-
só ízlés szerint
-
1 késhegynyi fekete bors
-
3 db burgonya
-
só ízlés szerint
-
1 csipet fekete bors
-
1 csipet csípős fűszerpaprika
-
0.5 ek tartármártás
Elkészítés
- A brokkolit rózsáira szedjük, a krumplit megpucoljuk, kockára vágjuk. Mindkettőt feltesszük sós vízben főni.
- A gombát szeleteljük. A hagymát, fokhagymát felvágjuk. A káposztát felszeleteljük.
- Egy serpenyőben a köménymagot megpirítjuk, rádobjuk a hagymát, megszórjuk cukorral, karamellizáljuk. Rátesszük a káposztát is, sózzuk, borsozzuk, rálocsoljuk az ecetet és a bort. Megdinszteljük.
- A kacsamellet sózzuk, borsozzuk, egy serpenyőben kacsazsíron előbb bőrével lefelé, majd a másik oldalán medium megsütjük bő 20 perc alatt. Félretesszük. Pihentetés után felszeleteljük.
- A zsírban a gombát hagymával, fokhagymával megdinszteljük. Sózzuk, borsozzuk, félretesszük.
- A krumplit a kacsazsíron kicsit megkapatjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával.
- Tálaláskor teszünk a tányérra 3 szelet sült mellet, szórunk rá pirospaprikát, körberakjuk a körettel, kanalazunk a tányér közepére tartárt. Vörösborral fogyasztjuk.
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 15
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 20
- Össznézettség: 5525
- Feltöltés dátuma: 2016. december 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Hobbychef
738 recept
Bár egy kicsit macerás az étel elkészítése, de megéri, mert finom a végeredmény.