r
Nosalty Logó

Sült kacsa narancságyon

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Tesco
Sült kacsa narancságyon
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A kacsához

A tortillához

548
Kalória
51.3g
Fehérje
48.9g
Szénhidrátok
15.6g
Zsír
338.9g
Víz
192.5g
Koleszterin
5.4g
Rost
8.8g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A kacsához

A tortillához

Összesen 548 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A kacsához

A tortillához

Összesen 3287 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A kacsához

A tortillához

Összesen 107 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1963.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    605 mg
  • Nátrium
    1120 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    338.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    371 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    1245 micro
  • β-karotin
    3033 micro
  • β-crypt
    73 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    195 micro
Összesen 548 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    307.8 g

Zsír

  • Összesen
    93.4 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11782.1 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    273 mg
  • Kálcium
    569 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    509 mg
  • Foszfor
    3627 mg
  • Nátrium
    6719 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    293.4 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

Víz

  • Összesen
    2033.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2225 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    397 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    89 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    667 micro
  • Kolin:
    925 mg
  • Retinol - A vitamin:
    360 micro
  • α-karotin
    7469 micro
  • β-karotin
    18199 micro
  • β-crypt
    441 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1171 micro
Összesen 3287 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    384 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    219 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    66.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    243 micro
  • β-karotin
    593 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 107 kcal

Elkészítés

A kacsához

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra. Vágjuk fel a hagymát, a répát és a petrezselymet.
  2. Tegyük a zöldségeket, a fűszernövényeket és a fokhagymát egy nagyobb tál aljára
  3. Mossunk meg egy narancsot, vágjuk félbe, és tegyük a kacsába.
  4. A másik narancsot facsarjuk ki, a levét öntsük a kacsára. Adjunk hozzá sót, borsot, a kacsa belsejét is fűszerezzük meg. Tegyük a kacsát az előmelegített sütőbe kb. 2,5 órára. 90 perc után távolítsuk el róla a zsírt, ezt ismételjük meg 15 percenként. Miután ropogós aranybarnára sült, vegyük ki a tálból, és tálalás előtt hagyjuk hűlni 10 percig. Burgonyával vagy tortillával tálaljuk.
  5. A tortillához főzzük meg a burgonyát héjával együtt. Miután kihűlt, hámozzuk és szeleteljük. Keverjük össze a liszttel és sóval, majd dolgozzuk össze a tésztát. Vágjunk belőle kisebb darabokat, ezeket nyújtsuk ki (mint a palacsintát), majd süssük meg mindkét oldalát serpenyőben. Miután elkészült, tegyünk rá egy kis libazsírt, vagy süssük még egy kis olajon.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 150 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C

A naranccsal sült kacsa méltán népszerű étel az egész világon. Ön próbálta már?

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Tejszínes carbonara spagetti

Egyszerűen elkészíthető, és mindemellett nagyszerű étel, nem fogyókúrás, de ez kell a magyar gyomornak, isteni volt, érdemes kipróbálnotok...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!