Sült eper bodzával
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
nekemannyima
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 0% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
63g eper19 kcal
-
63g cukor242 kcal
-
25g szörp76 kcal
-
0g citrompótló0 kcal
-
0 kcal
-
0g szalicil0 kcal
Összesen
337
kcal
- 0% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
250g eper75 kcal
-
250g cukor968 kcal
-
100g szörp303 kcal
-
0g citrompótló0 kcal
-
0 kcal
-
0g szalicil0 kcal
Összesen
1346
kcal
- 0% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
41.7g eper13 kcal
-
41.7g cukor161 kcal
-
16.7g szörp51 kcal
-
0g citrompótló0 kcal
-
0 kcal
-
0g szalicil0 kcal
Összesen
225
kcal
- 0% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.4 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 34.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 14 mg
-
Nátrium 1 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 86.5 g
-
Cukor 83 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 53.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 15 micro
Összesen
337
kcal
- 0% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.6 g
Zsír
-
Összesen 0.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 136.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 56 mg
-
Nátrium 5 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 346 g
-
Cukor 331 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 213.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 138 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 56 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 61 micro
Összesen
1346
kcal
- 0% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.3 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 22.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 7 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 9 mg
-
Nátrium 1 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57.7 g
-
Cukor 55 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 35.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10 micro
Összesen
225
kcal
Hozzávalók
-
25 dkg eper
-
25 dkg cukor
-
6 db citrompótló
-
1 késhegynyi nátrium-benzoát
Elkészítés
- Az epret megmossuk, szárát leszedjük, félbevágjuk.
- Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk úgy, hogy a papír széle felgörbüljön a tepsi oldalára kb. 2 cm-t.
- A sütőpapír felére ráöntjük egyenletesen az epret, a másik felére a kristálycukrot.
- Előmelegített sütőben sütjük.
- Mikor kész, egy ügyes mozdulattal összefogjuk, és egy lábosba zúdítjuk. A zsírpapírról a ráragadt karamellt, ha kicsit kihűlt, egyben leszedhető, és az eperhez keverjük a citrompotlóval, nátriumbenzonáttal, a bodzaszörppel együtt. Addig keverjük még, amíg elolvad a citrompotló.
- Üvegbe töltjük, tetejét ici-pici szalicillel megszórjuk. Lezárjuk, egy órára fejre állítjuk. Mehet a polcra.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 45x25
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 50
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4613
- Feltöltés dátuma: 2011. június 15.
Ajánló
Mikor leöntjük a sütőpapírról a forró epret, cukrot, vigyázzunk a kezünkre, eléggé forró gőz csap fel. Ez a csodás piros finomság fagylaltra, palacsintába, bármibe finom:).
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
nekemannyima
18 recept
Dühöng az eperszezon. Barátnőm tanácsolta, hogy Stahl Judit sült eperjét csináljam meg télire, úgy megmarad az eper színe. Nekem egy kicsit túl édes lett, de a bodzaszörp (tömény) jót tett neki. Érdemes kipróbálni.