r
Nosalty Logó

Stifado Pogácsa konyhájából

5,0

1 ÉRTÉKELÉS6 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Pogácsa
Stifado Pogácsa konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

663
Kalória
38.8g
Fehérje
46.5g
Szénhidrátok
37g
Zsír
601.7g
Víz
220.9g
Koleszterin
7.3g
Rost
33g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 663 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1325 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 77 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.8 g

Zsír

  • Összesen
    37 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    221 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1007.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    335 mg
  • Nátrium
    384 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.5 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    601.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    586 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5490 micro
  • Lut-zea
    314 micro
Összesen 663 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.7 g

Zsír

  • Összesen
    74 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    442 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2015.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    336 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    671 mg
  • Nátrium
    768 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.9 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    1203.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    383 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1173 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    628 micro
Összesen 1325 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    116.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    69.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    634 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 77 kcal

Elkészítés

  1. A szárnyvégeket levágjuk (elrakjuk, majd jó lesz valami levesbe egyszer), a szárnyakat kétfelé vágjuk. A hagymákat megpucoljuk, négybe vágjuk.
  2. Egy serpenyőben kevés olívaolajon erős tűzön megpirítjuk a szárnyakat, kivesszük, félrerakjuk. Ugyanígy megkapatjuk a hagymákat is.
  3. A serpenyőbe a hagyma mellé visszarakjuk a szárnyakat. Most a recept szerint édes vörösbort kellene ráönteni, de sajnos ilyen nem volt itthon, így jött egy kevés víz (kb. 2 dl) helyette. Felforraljuk.
  4. Beleszórjuk a fűszereket, a mézet és a felszeletelt fokhagymagerezdeket. Ráöntjük a hámozott paradicsomkonzervet, és még egy pici vizet, hogy szűken ellepje. Lefedjük, és kicsi lángon kb. fél órát főzzük.
  5. Ekkor hozzáadjuk az olajbogyókat, megsózzuk, és addig főzzük fedő nélkül, amíg a hús megpuhul, a szósz besűrűsödik. Ez még olyan 15 perc lehet. Kóstolgatjuk, még adunk hozzá egy kis balzsamecetet, mézet. Kenyérrel esszük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 50 perc

A görögországi nyaralás során szerettünk bele a stifadoba. Keresgéltem a neten a receptek között, a "csak mert szeretem.. kreatív gasztroblog" receptje volt a legszimpatikusabb. Azonnal ki akartam próbálni. Miután nyaralás után közvetlenül a hűtőm általában még horpadt, abból kellett főznöm, amit találtam. Azaz kicsit variálni kellett a receptet, főleg ami a húst illeti. Mit tegyek, csak egy kis csirkeszárny volt a mélyhűtőben....

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Piri-piri csirke

A piri-piri (vagy peri-peri) csirke egy népszerű, csípős, fűszeres csirkeétel, amely portugál gyarmati hatásokra alakult ki Afrikában. Az étel alapja a piri-piri paprika (afrikai ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus májgombócleves

Egy egyszerű zöldséglevest viszonylag könnyen varázsolhatunk gazdag, tartalmas levessé, főleg, ha májgombócokat főzünk hozzá. Igazi klasszikus recept, amin tényleg nincs miért csavarni ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!