r
Nosalty Logó

Stenciles cipó Tormától

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Torma
Stenciles cipó Tormától
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

351
Kalória
9.4g
Fehérje
70g
Szénhidrátok
3.8g
Zsír
77.5g
Víz
-
Koleszterin
6.2g
Rost
527.5mg
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 351 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2102 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 210 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    531.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    263 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    77.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 351 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.6 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3189 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    299 mg
  • Foszfor
    1010 mg
  • Nátrium
    1579 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    420 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

Víz

  • Összesen
    465.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    547 micro
Összesen 2102 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    317.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    46.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 210 kcal

Elkészítés

  1. A liszteket egy nagyobb tálban összekeverjük a köménnyel és a sóval, majd hozzáadjuk a langyos vízzel elkevert aktív vadkovásztés az olajat. Épphogy összevegyítjük, nem dagasztjuk! Kissé ragacsos, közepesen lágy masszát kell kevernünk.
  2. 12 órát letakarva a konyhapulton pihentetjük.
  3. Ezután olajozott felületen olajos ujjakkal, ujjnyi vastag téglalap alakúra lapogatjuk, és hajtogatjuk, mint a pogácsát.Ahajtogatás vége alul legyen a következő 15 perces pihenő alatt (az olajos kelesztőtálat ráborítjuk).
  4. Ezutánmegformázzuk a veknit, és sütőpapírral bélelt sütőlapon1-1,5 órát újból kelesztjük.
  5. Sütés előtt lepermetezzük vízzel, majd a stencilt épphogy hozzáérintvea cipó tetejéhez,ráhintünk cukrozatlan kakaóport vagy finomlisztet (itt mindkettőt kipróbáltam). Az segít, ha a stencil keményebb papírból vagy műanyagból van, és van egy kis"füle"is, ahol 2 ujjal tartjuk. (A kakaóport kis lyukúszűrőbe tettem, úgy szórtam, oldalról kicsit ütögetve, a lisztet pedig kis lyukú porcukor szóróból.) Ne szórjunk túl sokat, ne legyen 1 mm-nél vastagabb a szórás!
  6. A cipót körben ollóval becsipkedjük, hogy sütéskor ott nyíljon, ne zavarja a mintát a puffadókenyér!
  7. Előmelegített, közepesen forró/190 fokos sütőben aranybarnára sütjük.
  8. Kellemes kísérletezést kívánok mindenkinek; esztétikus,kreatív eredményekkel!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Főzés módja: vadkovászos
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Kenyérdíszítés stencillel. Nem lett rossz az első kísérlet, de van mit gyakorolni! A díszítőmintát cukrozatlan kakaóporral vagy liszttel szórjuk meg, ami sütéskor ráég a kenyér tetejére (kipróbáltam; lesöpréskor sem tűnik el a minta).

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Mázas fánkfocaccia

Ennek az úgynevezett fánkfocacciának olyan íze van, mint a lekváros fánknak, de sokkal kevesebb erőfeszítéssel jár! A kenyérsütés őszintén szólva a biográfiám központi részévé ...

Gerzsenyi Flóra

Krumplis focaccia

Kívül ropogós, belül légiesen puha kenyértészta hordozza magán a fűszeres krumplikockákat és sajttal-hagymával pirult burgonyaszeleteket. Ez a focaccia kiváló étkezéskísérő vagy ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Súlyos betegséget okozhat a klóros víz fogyasztása

Sokan a csapból folyó vizet fogyasztják, mint ivóvizet, hiszen sokkal olcsóbb, mint palackozott ásványvizet venni, nem is beszélve a palackvisszaváltás kényszeréről. Svéd kutatók friss kutatása alapján azonban úgy tűnik, bizonyos megbetegedések és a klóros víz fogyasztása között összefüggés lehet.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!