r
Nosalty Logó

Stenciles cipó Tormától

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Torma
Stenciles cipó Tormától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
vadkovászos
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 351 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2102 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 210 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    531.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    263 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 351 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.6 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3189 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    299 mg
  • Foszfor
    1010 mg
  • Nátrium
    1579 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    420 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    465.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    547 micro
Összesen 2102 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    317.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 210 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A liszteket egy nagyobb tálban összekeverjük a köménnyel és a sóval, majd hozzáadjuk a langyos vízzel elkevert aktív vadkovásztés az olajat. Épphogy összevegyítjük, nem dagasztjuk! Kissé ragacsos, közepesen lágy masszát kell kevernünk.
  2. 12 órát letakarva a konyhapulton pihentetjük.
  3. Ezután olajozott felületen olajos ujjakkal, ujjnyi vastag téglalap alakúra lapogatjuk, és hajtogatjuk, mint a pogácsát.Ahajtogatás vége alul legyen a következő 15 perces pihenő alatt (az olajos kelesztőtálat ráborítjuk).
  4. Ezutánmegformázzuk a veknit, és sütőpapírral bélelt sütőlapon1-1,5 órát újból kelesztjük.
  5. Sütés előtt lepermetezzük vízzel, majd a stencilt épphogy hozzáérintvea cipó tetejéhez,ráhintünk cukrozatlan kakaóport vagy finomlisztet (itt mindkettőt kipróbáltam). Az segít, ha a stencil keményebb papírból vagy műanyagból van, és van egy kis"füle"is, ahol 2 ujjal tartjuk. (A kakaóport kis lyukúszűrőbe tettem, úgy szórtam, oldalról kicsit ütögetve, a lisztet pedig kis lyukú porcukor szóróból.) Ne szórjunk túl sokat, ne legyen 1 mm-nél vastagabb a szórás!
  6. A cipót körben ollóval becsipkedjük, hogy sütéskor ott nyíljon, ne zavarja a mintát a puffadókenyér!
  7. Előmelegített, közepesen forró/190 fokos sütőben aranybarnára sütjük.
  8. Kellemes kísérletezést kívánok mindenkinek; esztétikus,kreatív eredményekkel!
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1042
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kenyérdíszítés stencillel. Nem lett rossz az első kísérlet, de van mit gyakorolni! A díszítőmintát cukrozatlan kakaóporral vagy liszttel szórjuk meg, ami sütéskor ráég a kenyér tetejére (kipróbáltam; lesöpréskor sem tűnik el a minta).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...