r
Nosalty Logó

Spongya Bob torta

5,0

1 ÉRTÉKELÉS10 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
pamelie
Spongya Bob torta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

1240
Kalória
14g
Fehérje
137.5g
Szénhidrátok
69.8g
Zsír
74g
Víz
47.9g
Koleszterin
3.8g
Rost
97g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 1240 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 9930 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 338 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    69.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    378.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    137.5 g
  • Cukor
    97 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    74 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    536 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    504 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    384 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 1240 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    112.3 g

Zsír

  • Összesen
    558.3 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    204 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    126 g
  • Koleszterin
    384 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3028.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    1114 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    225 mg
  • Foszfor
    882 mg
  • Nátrium
    616 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1100.4 g
  • Cukor
    776 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    591.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4292 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    47 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    471 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    415 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4035 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    3071 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    572 micro
Összesen 9930 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    103.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.6 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    20.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 338 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a vizet a margarinnal és a kakaóval fölforraljuk.
  2. A lisztet leszitáljuk a szódabikarbónával, elkavarjuk a cukorral és a vaníliás cukorral, hozzáadjuk a kakaós vízhez, belekeverjük a joghurtot, a tojást és a pici darabokra vágott étcsokit is.
  3. Előmelegített sütőben megsütjük, majd a sütőt kikapcsoljuk, az ajtaját kinyitjuk és öt percre pihenni hagyjuk. Ha kihűlt, pár órára hűtőbe tesszük.
  4. A krémhez a lisztből és a tejből állandó kevergetés mellett sűrű krémet főzünk, majd kihűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük, teszünk hozzá reszelt citromhéjat, vaníliás cukrot.
  5. Ha a krém kihűlt, habverővel jó alaposan összedolgozzuk a kettőt.
  6. A hideg tészta széleit egy éles késsel körbevágjuk, két lapba vágjuk, és megtöltjük a krémmel.
  7. A marcipánból elkészítjük a díszítést. A marcipántömböket használat előtt jól gyúrjuk át és sima felületen, folpack között nyújtsuk, így nem ragad majd. Érdemes vastagabbra nyújtani (7-8 mm), mert a tészta nagyon sötét, hamar átüt a marcipánon, esetleg alá lehet "alapozni" egy vékony réteg krémmel.Én egy 150 grammos sárga,egy-egy 100 grammos barna és fehérmarcipánt és két csomag Gyurmarcit használtam, ez bőven elég a díszítéshez. A tészta levágott széléből készítsük el a lábakat.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 55 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x25

Az unokaöcsém szülinapi tortája :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

9 selymesen krémes carbonara a klasszikustól a cukkinison át a...

Április 6-án a spagetti carbonara világnapját ünnepeljük! Ez a fantasztikusan selymes, krémes spagetti tésztával készülő fogás hagyományos római étel, amelynek alapja a tészta, tojás, guanciale (szárított sertéshús), pecorino sajt és fekete bors. Nem, nincsen benne tejszín, felejtsük el!

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!