r
Nosalty Logó

Spenótos túrógombóc

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Vargamóni
Spenótos túrógombóc
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 456 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1821 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 136 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    19.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1204 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    200 mg
  • Vas
    129 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    336 mg
  • Nátrium
    212 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    211.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    397 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    350 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    4110 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9462 micro
Összesen 456 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    77.1 g

Zsír

  • Összesen
    70.9 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4815.9 g
  • Cink
    657 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    801 mg
  • Vas
    518 mg
  • Magnézium
    544 mg
  • Foszfor
    1343 mg
  • Nátrium
    847 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    224.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    845.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1590 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1398 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    684 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    126 micro
  • β-karotin
    16441 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37848 micro
Összesen 1821 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    357 g
  • Cink
    49 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    104 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    22 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    1219 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2806 micro
Összesen 136 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spenótot megmossuk, a levelek szárát lecsippentjük, falatnyi csíkokra vágjuk, és egy kevés olajon egy serpenyőben megpároljuk. Közben hozzáadjuk a zúzott fokhagymákat, sózzuk, borsozzuk. Ha készre párolódott (néhány perc), félretesszük.
  2. A kukoricadarát a vízzel, sóval egy mikrózható tálba tesszük, lefedve kb. 10 percig magas fokozaton a mikróban melegítjük, időnként átkeverjük. Ha a vizet felszívta, és megpuhult a dara, hűlni hagyjuk.
  3. Ha langyosra hűlt, a darával összedolgozzuk a túrót, hozzáadjuk spenótot, ha kell sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerint frissen reszelt szerecsendiót adunk hozzá.
  4. Vizes kézzel tetszőleges méretű gombócokat formázunk.
  5. A zsemlemorzsát kevés olajon aranybarnára pirítjuk, beletesszük a gombócokat, összeforgatjuk, hogy a morzsa mindenhol bevonja őket.
  6. Tejföllel, sajttal vagy tetszőleges szósszal, mártással kínáljuk.
  • Receptkönyvben: 94
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 6908
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 16.

Ajánló

A cannelloni mintájára olaszos ízesítésű, gyors paradicsommártással, besamellszósszal, tejszínes sajtszósszal is finom, én most egyszerűen egy kevés hűvös tejföllel kínáltam.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spenótos túrógombóc
Vargamóni 18 recept

Vegetáriánus vendéget vártam. Valami érdekeset akartam készíteni, és a juhtúrós gombóc óta már egy spenótos túrógombóc verzió is befészkelte magát az agyamba. A ricottás-spenótos cannellonihoz hasonló ízű, de sokkal gyorsabban elkészíthető fogás. Mondanom sem kell, nagy sikere volt... Az alapreceptért ismét köszönet Smithéknek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...