r
Nosalty Logó

Spenótos-tofus-gombás quiche réteslapból

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Spenótos-tofus-gombás quiche réteslapból
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Spenót-gomba-tofu elkészítése

Szósz elkészítése

Végkifejlet

Összesen 353 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Spenót-gomba-tofu elkészítése

Szósz elkészítése

Végkifejlet

Összesen 1408 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Spenót-gomba-tofu elkészítése

Szósz elkészítése

Végkifejlet

Összesen 112 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.9 g

Zsír

  • Összesen
    24.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    951.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    394 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    264 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    189.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    437 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    394 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    4678 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    9972 micro
Összesen 353 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.4 g

Zsír

  • Összesen
    97.9 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    227 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3805.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    1576 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    420 mg
  • Foszfor
    1058 mg
  • Nátrium
    653 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    758.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1746 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    113 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    1576 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    769 micro
  • Kolin:
    243 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    18712 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    39888 micro
Összesen 1408 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    305.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    126 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1501 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    206 micro
  • Lut-zea
    3199 micro
Összesen 112 kcal

Hozzávalók

Spenót-gomba-tofu elkészítése

Szósz elkészítése

Végkifejlet

Elkészítés

Spenót-gomba-tofu elkészítése

  1. Kicsi olívaolajra dobjuk a felkockázott tofut, jól megpirítjuk, és utána tesszük csak hozzá a fokhagymát (le ne égjen).
  2. Majd jön a felkockázott gomba és spenót. Kellően megpároljuk, amíg teljesen össze nem esik a gomba és a spenót, elfőzzük a kiengedett levet, és csak a végén sózzuk meg az egyveleget (gomba miatt).
  3. Amikor készen lesz, félretesszük egy kicsit hűlni.

Szósz elkészítése

  1. A hozzávalókat egy villa segítségével jól összekavarjuk, aki szereti a sajtot, tehet még bele reszelten egy kicsit... A fűszerek variálhatóak, illetve mehet bele több tojás is, akkor szilárdabb állagot érünk el.

Végkifejlet

  1. Egy pitaformának az alját kikenjük kókuszzsírral, majd a piteformát kibéleljük a teljes kiőrlésű réteslappal. A réteslapot is jól bekenjük kókuszzsírral, főleg ott, ahol nem érintkezik szósszal.
  2. A réteslapra kanalazzuk a spenótos-gombás-tofus egyveleget, elterítjük, és utána öntjük rá a szószt. Végül jön a felkarikázott paradicsom és a mozzarella.
  3. Előmelegített sütőbe toljuk, és sütjük kb. 30 percig 180 °C-on. Az utolsó percekben felső légkeveréses pirításra tesszük :-)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2533
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húsmentes finomságra vágytam, a hűtőben réteslap volt (nem leveles tészta), és végül is miért ne lehetne belőle quiche :-) Nem bántam meg :-) Nagyon finom lett!!

Hozzávalók

Spenót-gomba-tofu elkészítése

Szósz elkészítése

Végkifejlet

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...