Spenótos-ricottás rétes burek formában
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
viqus
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
A töltelékhez
Összesen
371
kcal
- 7% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
200g réteslap590 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
71 kcal
A töltelékhez
Összesen
1479
kcal
- 7% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
25.6g réteslap75 kcal
-
12.8g tejföl25 kcal
-
3.1g napraforgó olaj27 kcal
-
9 kcal
A töltelékhez
Összesen
188
kcal
- 7% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 11.9 g
Zsír
-
Összesen 19.3 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 478 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 190 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 133 mg
-
Nátrium 105 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 97.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 275 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 175 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 74 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 103 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2052 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4392 micro
Összesen
371
kcal
- 7% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 47.4 g
Zsír
-
Összesen 77.4 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 182 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1911.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 759 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 174 mg
-
Foszfor 532 mg
-
Nátrium 420 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 146 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 388.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1099 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 701 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 295 micro
-
Kolin: 91 mg
-
Retinol - A vitamin: 414 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8209 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 17569 micro
Összesen
1479
kcal
- 7% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 9.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 244.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 97 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 54 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 49.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 141 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 90 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 53 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1050 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2247 micro
Összesen
188
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- A mirelit spenótpürét felolvasztjuk, levét leöntjük.
- A ricottát egy tálba öntjük, és a spenóttal apránként összekeverjük. (Aki szereti a spenótot, többet is tehet bele, én készítettem egy csak spenótos verziót is, az is nagyon finom.) A tölteléket ízlés szerint sózzuk. (A ricotta elég semleges ízű, ezért szerintem egy pici só mindenképp elkél.)
- A tepsit kiolajozzuk. (Egyszerűbb a rétestésztával bánni, ha nem feltekerjük, hanem lapjával rétegezzük a tepsiben.) A tejfölt 3 ek olajjal alaposan összekeverjük. A tepsi aljára 3 réteg rétest teszünk, hogy jól felszívja a nedvességet. Minden réteget megkenünk az olajos tejföllel, kivéve a legfelsőt, mert arra a töltelék kerül.
- Megfelezzük a tölteléket, és a réteslapra kenjük. Ráfektetünk még 2 réteslapot, amit szintén rétegenként megkenünk. Rákenjük a töltelék másik felét. A tetejére 3 réteslapot teszünk. Ezeket is rétegenként megkenjük. Végül a tetejét is megkenjük az olajos tejföllel.
- Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg nem érezzük az illatát, és a teteje szép piros ropogós nem lesz.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x20x6
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 227
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 14
- Össznézettség: 23730
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 30.
Ajánló
Reggelinek, uzsonnának, borkorcsolyának és tulajdonképpen bármilyen alkalomra jó. Mivel zöldség van benne, egészséges is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
viqus
3 recept
Amikor Horvátországban nyaraltunk a tengerparton, mindig strudlát ettünk, ami végülis ugyanaz, mint a mi rétesünk, csak sós, azóta a receptre vadászom az interneten. Aztán múltkoriban egy kollégám felvilágosított, hogy az ugyanaz, mint a burek, csak éppen más a formája. Így itt a NO SALTYn végre rátaláltam és nagy sikere volt. Valamelyik nap megláttam a boltban a ricottát, és ettem már spenóttal párosítva, így gondoltam, burekszerűen elkészítve is finom lehet, sőt kiderült, a spenót magában is jó rétestölteléknek.