r
Nosalty Logó

Spenótos-ricottás rétes burek formában

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
viqus
Spenótos-ricottás rétes burek formában
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 371 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1479 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 188 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    478 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    190 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    97.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    275 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    175 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2052 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4392 micro
Összesen 371 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    47.4 g

Zsír

  • Összesen
    77.4 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1911.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    759 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    174 mg
  • Foszfor
    532 mg
  • Nátrium
    420 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    146 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    388.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1099 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    701 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    295 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    414 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8209 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17569 micro
Összesen 1479 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    90 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1050 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2247 micro
Összesen 188 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A mirelit spenótpürét felolvasztjuk, levét leöntjük.
  2. A ricottát egy tálba öntjük, és a spenóttal apránként összekeverjük. (Aki szereti a spenótot, többet is tehet bele, én készítettem egy csak spenótos verziót is, az is nagyon finom.) A tölteléket ízlés szerint sózzuk. (A ricotta elég semleges ízű, ezért szerintem egy pici só mindenképp elkél.)
  3. A tepsit kiolajozzuk. (Egyszerűbb a rétestésztával bánni, ha nem feltekerjük, hanem lapjával rétegezzük a tepsiben.) A tejfölt 3 ek olajjal alaposan összekeverjük. A tepsi aljára 3 réteg rétest teszünk, hogy jól felszívja a nedvességet. Minden réteget megkenünk az olajos tejföllel, kivéve a legfelsőt, mert arra a töltelék kerül.
  4. Megfelezzük a tölteléket, és a réteslapra kenjük. Ráfektetünk még 2 réteslapot, amit szintén rétegenként megkenünk. Rákenjük a töltelék másik felét. A tetejére 3 réteslapot teszünk. Ezeket is rétegenként megkenjük. Végül a tetejét is megkenjük az olajos tejföllel.
  5. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg nem érezzük az illatát, és a teteje szép piros ropogós nem lesz.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 227
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 23678
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 30.

Ajánló

Reggelinek, uzsonnának, borkorcsolyának és tulajdonképpen bármilyen alkalomra jó. Mivel zöldség van benne, egészséges is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Amikor Horvátországban nyaraltunk a tengerparton, mindig strudlát ettünk, ami végülis ugyanaz, mint a mi rétesünk, csak sós, azóta a receptre vadászom az interneten. Aztán múltkoriban egy kollégám felvilágosított, hogy az ugyanaz, mint a burek, csak éppen más a formája. Így itt a NO SALTYn végre rátaláltam és nagy sikere volt. Valamelyik nap megláttam a boltban a ricottát, és ettem már spenóttal párosítva, így gondoltam, burekszerűen elkészítve is finom lehet, sőt kiderült, a spenót magában is jó rétestölteléknek.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...