r
Nosalty Logó

Spenótos-medvehagymás muffin

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Spenótos-medvehagymás muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 782 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 3119 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 233 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.2 g

Zsír

  • Összesen
    44.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2248.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    498 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    544 mg
  • Nátrium
    1096 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    93 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    388 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    360 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2619 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5156 micro
Összesen 782 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.8 g

Zsír

  • Összesen
    177.5 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    541 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8993.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    1991 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    258 mg
  • Foszfor
    2176 mg
  • Nátrium
    4385 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    280.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    372.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1551 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    130 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    1441 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    486 micro
  • Kolin:
    390 mg
  • Retinol - A vitamin:
    678 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10477 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20624 micro
Összesen 3119 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    674.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    329 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    108 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    785 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1546 micro
Összesen 233 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spenótot és a medvehagymát leszárazzuk, megmossuk, felvágjuk kisebb darabokra. Szűrőbe tesszük, és 1 l forró vízzel leforrázzuk. Ha egy kicsit kihűlt, akkor jól kinyomkodjuk.
  2. A petrezselymet megtisztítjuk, és apróra vágjuk.
  3. A liszteket kimérjük, hozzátesszük a sót, borsot, sütőport, és összekeverjük.
  4. Egy mélyebb tálba beleütjük a tojásokat, és állandó keverés mellett hozzáadjuk a puha vajat, a mascarponét, a reszelt trappista sajtot és a tejet. Majd keverőkanállal belekeverjük a spenótot, medvehagymát és a petrezselymet. Majd a lisztes keveréket is hozzáforgatjuk.
  5. Egy muffin formát papírkapszlikkal kibélelünk, és egy evőkanállal beleadagoljuk a tésztát.
  6. Előmelegített, 180 fokos sütőben kb 20 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, ha már pirosak.
  7. Tálra téve kínáljuk melegen, langyosan vagy akár hidegen is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 32x37
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2063
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spenótos-medvehagymás muffin
Gonoszka1 428 recept

Nagyon szeretem a spenótot, a medvehagymát és a sajtot. Így ezeket az alapanyagokat összeraktam, és egy nagyon finom, sós muffin kerekedett belőle. Az ötlet egy másik gasztronómiai oldalról származik, csak azt a saját magam ízlésére átalakítottam. Érdemes kipróbálni, mert annyira finom, hogy nem lehet abbahagyni az evést, amíg van belőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...