r
Nosalty Logó

Spenótos lasagne 2.

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Spenótos lasagne 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A spenótos lasagnehoz

A besamelhez

A sütőtál kikenéséhez

Összesen 1104 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A spenótos lasagnehoz

A besamelhez

A sütőtál kikenéséhez

Összesen 4413 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A spenótos lasagnehoz

A besamelhez

A sütőtál kikenéséhez

Összesen 168 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.8 g

Zsír

  • Összesen
    50.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1239.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    435 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    324 mg
  • Nátrium
    222 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    138.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    701 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    524 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    516 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    191 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6121 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13201 micro
Összesen 1104 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    127.1 g

Zsír

  • Összesen
    200.5 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    245 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4956.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    346 mg
  • Kálcium
    1741 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    634 mg
  • Foszfor
    1294 mg
  • Nátrium
    890 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    498.8 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    555.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2806 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    130 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2097 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2062 micro
  • Kolin:
    194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    765 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24486 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52802 micro
Összesen 4413 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    189.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    934 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2014 micro
Összesen 168 kcal

Hozzávalók

A spenótos lasagnehoz

A besamelhez

A sütőtál kikenéséhez

Elkészítés

A spenótos lasagnehoz

  1. A spenótleveleket forrásban lévő vízben 5 percig főzzük, leszűrjük, botmixerrel pépesítjük.
  2. A vajból, lisztből és forró tejből besamelt készítünk.
  3. A vöröshagymát és fokhagymát az olajon megpároljuk, hozzáadjuk a sajtkrémet, a spenótot, sót, borsot és szerecsendiót, és a besamelből 4-5 kanállal.
  4. Tűzálló tálat kivajazunk, a lebbencstészta harmadát beletesszük, majd a krém harmadát rákenjük. A másik két réteggel is így járunk el. Az utolsó réteg tészta legyen.
  5. A maradék besamellel leöntjük, és 40-45 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x25
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 292
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 29070
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ma készítettem ezt a lasagnét először, és kíváncsi vagyok arra, hogy a családnak is annyira ízlik-e, mint nekem.

Hozzávalók

A spenótos lasagnehoz

A besamelhez

A sütőtál kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...