r
Nosalty Logó

Spenótos brownie

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Spenótos brownie
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 427 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 2570 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 198 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    29.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1227.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    455 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    312 mg
  • Nátrium
    389 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    437 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    165 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    276 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1936 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4185 micro
Összesen 427 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106.5 g

Zsír

  • Összesen
    178.4 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    887 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7364.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    2732 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    289 mg
  • Foszfor
    1871 mg
  • Nátrium
    2331 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    538.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2620 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    989 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    542 micro
  • Kolin:
    407 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1653 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11617 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25108 micro
Összesen 2570 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    566.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    210 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    894 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1933 micro
Összesen 198 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A spenótleveleket megmossuk, lecsöpögtetjük.
  2. A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk.
  3. Az előbbi 3 összetevőt ügyesen felaprítjuk. Ha van gépünk hozzá, azzal a legjobb.
  4. Kimérjük a hozzávalókat, és a száraz anyagokat összeöntjük.
  5. A lisztes egyveleghez adjuk a folyékony (tojás, tej, olvasztott vaj) anyagokat. Ebbe forgatjuk bele a sajtot és a spenótot.
  6. Fűszerezzük.
  7. Egy nagyobb tepsit finoman kikenünk vajjal, majd beleöntjük a masszát. Elsimítjuk.
  8. A sütőt előmelegítjük.
  9. A süteményt kb. 30 percig sütjük. Tűpróbával bizonyosodunk meg arról, hogy megsült-e. Hagyjuk kihűlni, úgy a legfinomabb!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 82
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3070
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Itthon volt egy nagy adag spenót. Nem akartam főzeléket, sem tésztát szósszal. Keresgettem egy kicsit a neten, és az allrecipes.com-on rábukkantam erre a kis csodára. Bármit adhatunk még a tésztához. Nálunk egy ilyen fogás már laza ebédnek számít. Törekedjünk arra, hogy friss spenótból készítsük. Az eredeti recept főzi a spenótot, de szerintem szükségtelen annyira megkínozni.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...